Költészet

2024.04.15. 10:31

Kihirdették a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázat eredményét az egri egyetemen

A Magyar Költészet Napján hirdették ki a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázat eredményét. A 20. jubileumi esemény záró rendezvényén több mint 10 fiatal művész munkáját ismerték el a Líceum Kápolnájában. A legjobb versek és kisprózák egy költészetnapi kötetben is megjelentek, de egy országos folyóiratban is olvashatóak lesznek majd.

Heol.hu

Idén 20. alkalommal díjazta a legtehetségesebb ifjú művészeket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Miskolci Egyetem. Az egri intézmény beszámolója szerint a Kortárs Hangon irodalmi pályázat nagy múltra tekint vissza, évről-évre egyre több vers és kispróza  mutatkozik be, de a szervezők száma is bővült a Partiumi Keresztény Egyetemmel.

A 2024-es felhívás eredményhirdető gáláját a Magyar Költészet Napján tartották a Líceum Kápolnájában. Dr. Juhász Tibor köszöntőjében elmondta, a jubileumok éve az idei, hiszen a Kortárs Hangon 20., a Költészet Napja a 60. , az Eszterházy Károly Egyetem pedig fennállásának 250. évfordulóját ünnepli. Az EKKE tudományos rektorhelyettese köszönetét fejezte ki Jónás Zoltánnak, aki az elmúlt években mindent megtett a pályázat sikerességéért. Dr. Juhász Tibor a tudomány és művészet kapcsolatáról is beszélt, melynek kapcsán elmondta, mindkettőt addig érdemes csinálni, amíg van az embernek mondanivalója.

Dr. Pintér Márta Zsuzsanna a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja az ünnepségen kiemelte: „2024-ben egy igazi összművészeti alkotás született a Kortárs Hangon részeként, ezúttal ugyanis nem csak a pályaművek szerepelnek egy újonnan kiadott kötetben, hanem az egyetem művészeti szakos hallgatóinak képei is helyet kaptak ebben.” 

Az esemény résztvevői ezt követően Rutka Gergő, a EKKE Egyetemi Színpad vezetőrendezőjének előadásában hallhatták a korábban megjelent irodalmi műveket, majd a Zenei Intézet növendékeinek műsora követezett. Az eredményhirdető gálán elsőként több mint 10 kategóriában díjazták a legjobbakat, majd a dobogós helyezetteket hirdették ki. A legjobb pályaművek ezúttal is egy költészetnapi kötetben jelentek meg, de egy országos folyóiratban is olvashatóak lesznek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában