Választás 2024

2024.04.17. 12:17

Kis kivétellel, teljesen új csapattal vág neki Mirkóczki Ádám a választásnak

Két alpolgármesterén és az intézményi ügyekért felelős tanácsnokon kívül Mirkóczki Ádádm csapatában politikai szempontból szinte teljesen új arcok kaptak helyet. Jelölő szervezetük a Civil Közéleti Egyesület.

Szabadi Martina Laura

Bemutatta képviselőjelöltjeit és polgármester jelöltjét a Civil Közéleti Egyesület

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ahova az egri közélet süllyedt, az a mélység tarthatatlan. Hosszú évek óta várom, hogy mikor érjük el a mélypontot. Jó lenne, ha ezen változtatnánk – mondta Mirkóczki Ádám Eger polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján, ahol a vele egy csapatban induló képviselő aspiránsokat mutatta be, illetve helyzetüket, céljaikat is említette. Mielőtt a Civil Közéleti Egyesület jelöltjeit bemutatta, kifejtette, szerinte nem csak a világban lenne szükség a békére, de Egernek is jót tenne, majd hozzátette, a pártok generálják a feszültséget.

– Olyan erőforrásként tekintenek a városra, melyet saját céljaikra akarnak felhasználni, legyen az politikai, gazdasági vagy személyes. 2019-ben én is naív voltam, mert elhittem, hogy akik velem indulnak, azoknak Eger fontosabb lesz mint politikai közösségük. Gyorsan csalódtam – mondta, majd arról beszélt, ő már 2019-ben megfogalmazta, hogy „nincs párt, csak Eger van”, s ehhez tartotta magát később is, mégis mikor 2020-ban kilépett a Jobbikból, a pártok támadták. Szerinte egy polgármesternek „ki kell lépnie a komfortzónájából”, a szekértábor logika helyett a város polgárait kell képviselni, kompromisszumos döntéseket hozni.

– 2019-ben nem sok beleszólásom volt a képviselő-jelöltek személyébe, a pártok delegáltak többnyire. Nem mindenki gondolta úgy mint én, de vannak olyanok aki velem együtt Eger érdekében dolgoztak és hajlandóak feláldozni a politikai közösségük érdekeit – hangsúlyozta, majd közölte, 10 olyan képviselővel indul az önkormányzati választáson, akik civilben kulturális, idegenforgalmi, és sport területen szakemberek, s szerinte méltóak a feladatra.

Az 1. választókörzetben Madarasi Gyula indul, a polgármester elmondása szerint ő vállalkozó, sportember, úszó és vízilabda játékvezető, edző és családapa. A 2. körzetben Gócza Attila egykori nyomozó, megyei osztályvezetó indul, akiről azt mondta, ugyanazt gondolják mindketten a városról, a jelenről és a jövőről. A 3. körzetben Farkas Attila szociális ügyekért felelős alpolgármester indul, akiről azt mondta, a maga területén sokat dolgozott, de a szociális ügyekben mindig van mit tenni, és komoly kihívásokkal szembesültek az elmúlt években. A 4-esben Farsang Sándor közgazdász, ingatlanpiaci szakember fertálymester indul, az 5-ösben  Földvári Győző intézményekért felelős önkormányzati biztos, aki a 3. ciklusát kezdené ezzel. Róla azt mondta, nem a problémát szajkózta, hanem mindig a megoldási lehetőségeket kereste azokra. A 6. körzetben Kiss Renáta, az Egri Kulturális és Művészeti Központ egykori vezetője, közművelődési szakember indul. A 7. körzetben a kereskedelmi és vendéglátás területén dolgozó Huszti Péter, az egyesület elnöke indul. Hozzátette az Eger a Hobbink formáció tagja, akik a városban tevékenykednek közterületeken, „saját pénzt energiát nem kímélve”. A 8. körzetben Kovács Attila indul, aki „vállalkozó, fertálymester, családapa”, a 9. körzetben Minczér Gábor alpolgármester, aki egyben helyettese, s akiről azt mondta, egyéni képviselőként is komoly munkát végzett emellett. Az utolsó, 10-es körzetben Berecz Klára a jelölt, aki szintén az EKMK szakmai igazgatója volt korábban, s számos idegenforgalmi fesztivál szervezője, 2020 augusztusában városi kitüntetést is kapott.

–  Ez egy minden szakterületet lefedő csapat, megfelelő alternatíva az egrieknek, garancia arra, hogy a közélet 180 fokot forduljon, s később magaslatokba törjön – mondta a polgármester, majd arra biztatta az egrieket, hogy „ alaposan tájékozódjanak”. Elmondta, a következő hetekben elmondják a programjukat, de mint mondta a múltról nem érdemes beszélni. Tudja, voltak kudarcok, volt amit nem tudtak megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában