Megtisztulás

2024.04.30. 08:15

Lelkes önkéntesek szorgoskodtak településük tisztaságáért

Észak-Hevesben is számos település csatlakozott a Te Szedd! programhoz az elmúlt hét végén. Akkor örülnének igazán, ha nem lenne, mit szedni.

Barta Katalin

Nagy munkában az önkéntesek

Forrás: Bükkszék Község hivatalos oldala / Facebook

A Te szedd! program jóvoltából az elmúlt hét végén a helyi önkéntesek Mátraderecskén is megtisztították település utcáit az eldobált szeméttől. Forgó Gábor polgármester megköszönte a résztvevőnek, hogy szabadidejükből szántak néhány órát erre a feladatra. Nagy öröm, hogy idén a gyerekek is bekapcsolódtak a munkába, s a lelkes csapatot a Mátraderecskei Üdülőövezetért Egyesület tagjai is erősítették. Az Almáskút Nyugdíjas Egyesület tagsága is kitett magáért. Ők a múlt pénteken az Almáskút környékét tisztították meg, szépítették. - Természetesen a legnagyobb öröm az lenne, ha senki sem szemetelne. Vigyázzunk falunk tisztaságára! - zárta bejegyzését közösségi oldalán Forgó Gábor

Bükkszéken sem tétlenkedtek a múlt szombaton. Sági Ferenc polgármester azt emelte ki, hogy ismét jelesen teljesített a település összefogásból. A nap folyamán az Ifjúsági tábort tették rendbe, szikrázó napsütésben, egy aktív, lelkes és jókedvű, negyven fős csapattal, akikre mindig számíthatnak.

Volt fűnyírás, gereblyézés, árok tisztítás, gallyazás, tuskózás, és egy isteni ebéd, ami a közös munka végén sosem maradhat el.
- Köszönöm mindenkinek az idejét, szorgalmát és segítségét! Csodás munkát végeztünk ismét! - így köszönte meg a résztvevők munkáját a falu vezetője közösségi oldalán.

Recsken csupán egy maroknyi csapat csatlakozott a szombati akcióhoz. A meghirdetett szemétszedésen ennek ellenére számos út mentén tüsténkedtek. Nagy Sándor polgármester bejegyzése szerint talán pozitívum, hogy kevesebb szemét volt, mint egy évvel ezelőtt, bár az iskolások már pénteken hozzáláttak a szemétszürethez. Külön csapat szorgoskodott dr. Sófalvi Antal vezetésével, akik a "Lángos" felé vezető úton takarítottak. 
A nap folyamán 4-5 köbméternyi szemetet szedtek össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában