Jól jöhet

2024.04.29. 13:15

Önkormányzati támogatás igényelhető diákoknak Gyöngyöstarjánban

Nappali tagozatos státusz, gyöngyöstarjáni lakhely és jövedelemhatár függvénye a segítség. Az önkormányzati támogatás május 15-ig igényelhető.

Szabó István

A közép- és felsőoktatásban tanuló gyöngyöstarjáni fiatalok részéről igénybe vehető önkormányzati támogatásról számolt be portálunknak Kiss Viktor polgármester. Mint mondta, a gyöngyöstarjáni képviselő-testület 14/2021. számú szociális rendelete alapján 15 ezer forint fejenkénti támogatás kérelmezhető a szükséges feltételek megléte esetén.

– Azokat a 23. életévüket be nem töltött nappali tagozatos középiskolai tanulókat, valamint a 25. életévüket be nem töltött nappali tagozatos felsőoktatásban tanulmányaikat folytató fiatalokat – kivéve a doktori képzésben résztvevőket – érinti a rendelet, akik gyöngyöstarjáni lakhellyel rendelkeznek, s a jövedelem egyedülállóként nem haladja meg a 300 ezer forintot, családban pedig az egy főre eső 250 ezer forintot. A 15 ezer forintos támogatás igénybevételéhez a kérelem mellé csatolni szükséges a diákigazolvány mindkét oldalának másolatát, valamint a családban élők jövedelemigazolásait. A kérelmeket a Gyöngyöstarjáni Közös Önkormányzati Hivatalhoz, ügyfélfogadási időben kérjük eljuttatni – részletezte Kiss Viktor.

A kérelmek letölthetők a gyöngyöstarjáni önkormányzat közösségi-, illetve weboldaláról, vagy nyomtatott formában kérhetők az községházán, hivatali időben. A kérelmek benyújtásának határideje május 15.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában