TeSzedd!

2024.04.24. 16:30

Ötven zsák szeméttől tisztították meg Egert

A Heves Vármegyei Kormányhivatal munkatársai ezúttal is részt vettek Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtő kampányában szerdán.

Mellik Alexandra

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban szerdán is az Eger-Felnémet kerékpárút városi szakaszát tisztították meg a szeméttől a Heves Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának munkatársai. Tapasztalatok szerint sajnos az érintett területen – a hivatal minden igyekezete ellenére is – érvről évre újratermelődik a szemét.

A TeSzedd! akcióban szedték a szemetet a kormányhivatal dolgozói
A TeSzedd! akcióban szedték a szemetet a kormányhivatal dolgozói
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A találkozó helyszíne a nagylaposi kutyafuttató volt, ahol egy rövid balesetvédelmi oktatás után a teljes bicikliutat, a mellette lévő területet és a patakot is megtisztították a kormányhivatal munkatársai, akik önkéntesek csatlakozását is várták a szemétszedésre.

Berta Diána, a Heves Vármegyei Kormányhivatal médiareferense érdeklődésünkre elárulta, eredményes napot tudhatnak maguk mögött, ugyanis 50 zsák szeméttől tisztították meg az érintett területet. A szemét között volt egyebek mellett babakocsi, hűtő, televízió és még autógumi is. A programhoz a Magyar Honvédség is csatlakozott. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában