Gaudeamus igitur

2024.05.04. 15:09

Ballagás Lőrinciben, felszállhat a sas Vörösmajorból

Elbúcsúztak a végzősök Lőrinciben is. Csaknem százhúszan ballagtak el a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Tari Ottó

A vörösmajori egykori kastélyban és a körülötte lévő épületekben, festői környezetében működő középiskola növendékei hagyományosan körbejárták az osztálytermeket, miközben az őket búcsúztató társuk egyenként, főbb jellemvonásaikat kiemelve köszönt el minden egyes diáktól. Ugyancsak tradicionálisan jelen voltak az intézmény hajdani vezetői és pedagógusai is a ballagáson.

Elballagtak a lőrinci diákok is
Elballagtak a lőrinci diákok is
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

– Mindenki életében egy pillanat csupán, de emlékezetes nap a középiskolai ballagás. Ma itt, Vörösmajorban csaknem százhúszan köszöntek el az alma matertől, hétfőtől pedig megkezdődik számukra a vizsgaidőszak, ahol az elmúlt évek alatt megszerzett tudásról kell számot adniuk – mondta Pálinkás Péter alpolgármester, aki több más városi és szakmai vezetővel, illetve a társintézmények potentátjaival foglalt helyet az emelvényen. – Mindig jó érzés e gyönyörű kastélykertben lenni, kiváltképpen ha ilyen nagy ünnep van, ha a diákok elértek életük meghatározó mérföldkövéhez! Kívánok nekik kitartást és sok sikert életük új szakaszához!

Oroián Erzsébet igazgatónő a szalagavatón megkezdett tanmese második részére építette beszédét. Akkor kiderült, hogy iskolájukban sasfiókákat nevelgetnek, „akik” mindig büszkék voltak arra, hogy honnan indultak, kik segítették őket a felszállásnál. Most pedig megemlítette azt is, hogy felnőttként le kell győzni a félelmet, a kishitűséget és a kényelmességet, mert ezek mind az előrejutás, a fejlődés gátjai.

Végzős diákként Dénes Virág ugyancsak madárfészekhez hasonlította az iskolát, ahonnan kitárt szárnyakkal kell a világba kirepülni.

A sasfióka készen áll a felszállásra! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában