Pályázat

2024.05.03. 11:36

Gyöngyösön 700 millióból épülhet családi- és ifjúsági központ

A pénzt Kassával közös uniós pályázatán nyerte a mátraalji város. A gyöngyösi projektnek az épített kulturális örökség megőrzése is a célja.

Szabó István

Felújítják és új, elsősorban az ifjúság és a családok igényeit kielégítő funkciót adnak a gyöngyösi Püspöki út 23. szám alatt álló műemlék épületnek, tájékoztatott közleményében a városháza. Közlésük szerint a jelenleg önkormányzati bérlakásként működő, leromlott állapotú lakóház egy európai uniós pályázatnak köszönhetően kelhet új életre, amelyet a gyöngyösi önkormányzat Kassával közösen nyújtott be. 

A pályázatot befogadták, Gyöngyös közel 1,8 millió euró – mintegy 700 millió forint – támogatásban részesül. A projekt célja az épített kulturális örökség megőrzése mellett egy innovatív családi- és ifjúsági központ kialakítása költséghatékony fenntartással. A beruházásba az önkormányzat a szomszédos telket is bevonja, amit ezzel a céllal vásárolt meg a tulajdonostól, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában