Te szedd

2024.05.06. 09:30

Az erőművesek is szedték a szemetet

Visontán és Bükkábrányban hatvan zsáknyi szétdobált hulladékot gyűjtöttek össze.

Tóth Balázs

Tavaszi nagytakarítás a szabadban címmel tartott önkéntes szemétszedési akciót az MVM Mátra Energia Zrt. A társaság zöld programsorozata részeként - a TeSzedd! kampányhoz idén ily módon csatlakozva - a Heves Megyei Természet-, Környezetvédelmi és Állatvédő Egyesület szemétszedéséhez társulva tisztította meg a munkahely tágabb környezetét.

Önkéntes szemétszedési akcióban az MVM Mátra Energia Zrt. dolgozói
Önkéntes szemétszedési akcióban az MVM Mátra Energia Zrt. dolgozói
Forrás: MVM Mátra Energia Zrt./Facebook

Az akció két helyszínen zajlott, a Visontai Bánya irodaháztól egészen Halmajugráig, valamint a Bükkábrányi Bánya irodaházától a bánya technológiai út két irányában. A kezdeményezéshez számos önkéntes munkavállaló, a menedzsment tagjai, köztük Vécsi György vezérigazgató is csatlakozott, zsákot ragadtak, kesztyűt húztak és együtt tettek egy szebb környezetért.

Az MVM Mátra Energia Zrt. közleménye szerint a céljuk, hogy szem előtt tartsák a környezeti értékeket, a természet megőrzése érdekében együtt tegyen egy tisztább és egészségesebb környezet kialakításáért. Emellett céljuk a környezettudatos gondolkodásmód erősítése, valamint tovább népszerűsíteni az önkéntességet a munkavállalók körében.

A két helyszínen közel 60 zsák hulladék gyűlt össze az akció során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában