Megemlékezés

2024.05.03. 16:20

Szent Flóriánra emlékeztek az egri tűzoltók + fotók

Egy szerkocsit és egy drónszállítót állítottak rendszerbe az egri tűzoltóparancsnokságon az ünnep alkalmából.

Tóth Balázs

Méltó módon emlékeztek a tűzoltók Szent Flóriánra

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Szent Flórián, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napja alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartott pénteken délelőtt a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eseményen előbb dr. Ungvári Tamás szavalt verset a tűzoltók hivatásáról, majd Gombás Gábor tű. alezredes, megbízott tűzoltósági főfelügyelő elevenítette föl Szent Flórián történetét. 

Szunyog Zoltán tű. ezredes, igazgató adott át jutalmakat a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó szakembereknek, Metzger-Várkonyi Erzsébet századosnak (Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság), Horváth István századosnak (Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság), Tóth Gábor hadnagynak (Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság), Sztankó Tamás c. törzszászlósnak (Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság), Szabó István c. zászlósnak (Hatvani Hivatásos Tűzoltóparancsnokság), Törőcsik Norbert őrmesternek (Hevesi Katasztrófavédelmi Örs) és Martin Benedek őrmesternek (Egri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság).

Az állománygyűlésen Buda Péter plébános a rendszerbeállítás előtt megáldotta az új tűzoltó gépjárműveket (amelyeknek kulcsait előzőleg Szunyog Zoltán adta át a kiképzett sofőröknek), egy MAN szerkocsit és az VW drónszállító terepjárót, majd az egri fertálymesterek és a parancsnokság közösen megkoszorúzták a tűzoltók védőszentjének szobrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában