Kézilabda

2023.06.30. 14:24

Véglegessé vált a női és a férfi NB I. mezőnye

Az első fokon elutasított Fejér B.Á.L. Veszprém csapata a fellebezések nyomán megkapta a klublicencet a férfi NB I. következő idényére, mint ahogy a nőknél az Alba Fehárvár KC együttese is.

S. K.

Az egri Lezák Áronék (10) egy év után szerepelhetnek ismét az élvonalban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ugyanakkor a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében a Siófok KC nem indulhat a női NB I. 2023/2024-es szezonjában. 
Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat – amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra – nem kapja meg a klublicenct, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a 13. helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be.

A női és a férfi NB I. 2023/24-es mezőnye

Férfiak: CYEB-Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, HE-DO B.Braun Gyöngyös, QHB-Eger, Sport36-Komló, HSA-NEKA, OTP Bank-Pick Szeged, PLER-Budapest, MOL Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Fejér B.Á.L.-Veszprém
Nők: EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE, Moyra-Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, Praktiker-Vác, DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kozármisleny SE, Motherson-Mosonmagyaróvári KC, MTK Budapest, NEKA, Kisvárda Master Good SE, Vasas SC, Alba Fehérvár KC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában