Labdarúgás

2023.07.26. 19:33

Pétervásárán a helyi értékekre alapozva indul újra a felnőttfutball

A minél jobb közösség kialakítását tűzték zászlajukra a Pétervására SE-nél, ahol két év múltán láthatja újra az egyesület felnőttcsapatát a Bocsi Attila Sporttelep közönsége.

Bódi Csaba

Eged Armand (középen) megyei I.-es rutinja sokat segíthet

Forrás: Lénárt Márton/Heve Megyei Hírlap

A 2012-ben, 64 éves korában elhunyt hajdani edző nevét viselő létesítmény színvonala a vármegyei I.-es követelményeknek is megfelelne, ám a csapat még közel sem tart ott, hogy visszatérhessen szűkebb hazánk élvonalába. 

Már az is jelentős eredményként könyvelhető el, hogy a 2020/21-es bajnoki évet követően ismét indít felnőtt korosztályú együttest a PVSE.

Az 1981 és 2021 között időszakban, vagyis 40 éven át ez mindig így történt, javarészt megyei I.-es szerepléssel, de NB III.-as megméretéssel is (2004/2005). Idén, ha nem is teljesen a nulláról, de az alapoktól kezdve kell nekivágni a küzdelemsorozatnak úgy, hogy a 20 fős keret többségét pétervásárai kötődésű játékosok alkotják.

– Miközben a klub szüneteltette a felnőtt szintű labdarúgást, az utánpótlásban nem történt leállás – mondta a péterkeiek edzője, Kovács Gyula. 

– Ahogy a korábbi években, úgy 2021 és 2023 között is működtetett U16-os, valamint U19-es csapatot is az egyesület. Az ezekből a korosztályokból kiöregedett fiatalok számára eddig az az út akadt, hogy vagy abbahagyták a focit, vagy a környékbeli csapatokhoz igazoltak. Viszont az mindenki számára nagyobb motivációt jelent, ha ezt nem kell megtennie, mert ott számítanak rá a felnőtteknél, ahol nevelkedett.

A még szintén fiatal, mindössze 21 esztendős Kovács Gyula azok után vállalta magára a keret kialakítását, hogy előzőleg a PVSE utánpótlásában már minősítéssel rendelkező edzőként tevékenykedett és teszi ezt manapság is. 

A játékos-állományba Gonda Dáviddal az élen érkeztek Istenmezejéről, jöttek Demjénből, akad, aki korábban leállt, ám most újrakezdi az egyletnél. A 22 éves Eged Armand például Ceredről igazolt haza.

– A minél jobb közösség kialakítása a célunk, olyan gárda kovácsolása, ahol jól érzik magukat a játékosok és szívesen fociznak a helyi színekért.

A fentebb lépés lehetősége várhatóan adott lesz, ám egyelőre szeretnénk ebben a mezőnyben helytállni. Eddig két edzőmeccset játszottunk, mindkétszer a Váraszó ellen, és bár 2–1-re, illetve 4–2-re alulmaradtuk, sokat tanultunk az összecsapásokból. Bőven van miben előrelépnünk, de azon vagyunk, hogy fejlődjünk – fogalmazott Kovács Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában