Röplabda

2023.10.25. 09:43

A fővárosban is folytatta menetelését az Eszterházy SC

Az Eszterházy SC a budapesti Kistext Arénában, míg a Gyöngyösi RSE Gödöllőn szerepelt az NB II.-es férfi bajnokság 2. fordulójában.

Sike Károly

Érthető az egriek öröme. Négyből négy győzelem az idei mérleg

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB II. 2. fordulójának mérkőzésein:

UNI GYŐR-SZESE–ESZTERHÁZY SC 1–3 (–18, 23, –17, –22)
ESC: Földes Á., Vincze T., Kővári V., Butyka L., Tari B., Mákos A. Liberó: Tóth B. Csere: Geml T., Gálik Zs.
VINCZE TAMÁS, az egriek edzője: – Nehéz mérkőzésre számítottam az elmúlt évadban egymás ellen játszott kiélezett találkozók után. A nagy küzdelem beigazolódott, de végül megérdemelten került hozzánk a három pont. Sajnálhatjuk, hogy a második játszma derekára kialakított pontelőnyünket leadtuk és a támadásokban feljavuló ellenfelünk egyenlíteni tudott, ugyanakkor gratulálok a csapatomnak amiért a folytatásban nem esett kétségbe és közös akarattal, figyelmes és helyenként nagyon ötletes játékkal megnyerte a következő két játszmát.

KISTEXT SE–ESZTERHÁZY SC 0–3 (–19, –16, –14)
ESC: Kővári V., Butyka L., Geml T., Tari B., Gálik Zs., Mákos A. Liberó: Tóth B. Csere: Földes Á., Vincze T., Berta T.
VINCZE TAMÁS: – A mérkőzés elejét magunknak tettük feszültté és izgalmassá a sok ki nem kényszerített hibával. Ebből szerencsére gyorsan tanultunk, remélem tartósan. Többféle felállásban játszottunk, ami szükséges annak érdekében, hogy keretünk minden tagja érdemben képes legyen hozzájárulni a csapat jó teljesítményéhez. Jól haladunk játékunk csiszolásával és bizakodó vagyok abban a tekintetben, hogy eljussunk egy látványos röplabdára is képes csapat szintjére.

GÖDÖLLŐI RC II.–GYÖNGYÖSI RSE 3–1 (18, –18, 24, 21)
GYRSE: Kalafut L., Dudás B., Hordós Barnabás, Vigh Z., Baják B., Hordós Botond. Csere: Vincze D., Grócz B.
LISZTIK JÁNOS, a gyöngyösiek edzője: – Szoros mérkőzést játszottunk a házigazda csapat ellen, ahol végül alulmaradtunk.

GYÖNGYÖSI RSE–BTDSE TAKSONY 0–3 (–21, –19, –20)
GYRSE: Kalafut L., Dudás B., Vincze D., Vigh Z., Baják B., Hordós Botond. Csere: Hordós Barnabás, Debreczeni D., Grócz B.
LISZTIK JÁNOS: – Át kell beszélnünk a mérkőzésen látottakat, pontosabb nyitásfogadással eredményesebbek lehetünk.

Egy sima, egy fordított
Az egri egyetemista gárda négy mérkőzést követően százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén, míg a gyöngyösiek továbbra is pont nélküliek. A bajnoki küzdelmek november első hétvégéjén folytatódnak, amikor az Eszterházy SC Dunaújvárosban lép pályára, míg a Gyöngyösi RSE hazai környezetben, a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában