Atlétika

2024.01.24. 17:05

Ezüstökkel rajtoltak a hevesiek súlylökői

Kovács László, Bódis Marcell, Pető Gergő és Baglyas Kíra Karina is ezüstérmesként zárta a 2024-es fedett pályás szezonnyitót. Az immár A-Plast Ikarus BSE színeiben versenyző hevesi súlylökők a nyíregyházi nyílt viadalon mérettek meg.

Bódi Csaba

A hevesiek „hetese” a Nyíregyházán rendezett nyílt versenyen szerepelt

Forrás: Hevesi Atlétika

A felnőtteknél érdekelt Kovács László 17,23 méteres – első kísérletre teljesített – lökése a második helyhez bizonyult elegendőnek legjelentősebb vetélytársával szemben. A házigazda NYSC-t képviselő Tóth Balázs hatodik nekifutásra 18,19 méterre repítette a szert, ami az elsőséget jelentette számára.

Az U20-as mezőnyben hivatalosan egy, gyakorlatilag két hevesi atléta szerepelt – számolt be a klub szakosztályvezetője, Megyeri István. 

Olteán Attila ugyanis egyelőre még versenyen kívül állt rajthoz, de örömteli, hogy 9,98 méterrel egyéni csúcsot teljesített. Ugyanebben a mezőnyben Kovács Kristóf 14,68 méterrel a negyedik helyen végzett. 

Ezúttal mutatkozott be az U18-as, vagyis az ifjúsági korosztályban Bódis Marcell, akinek jól sikerült az első szereplése: 13,93 méteres legjobb lökésével a második helyezést tudta megszerezni. Mivel ez volt számára a premier, így természetesen egyéni rekordot ért el. 

A fiúk U16-os (serdülő) kategóriájában Pető Gergő egyéni csúccsal (13,02 méter) az ezüstérmesek számát gyarapította. Szintén ebben a korosztályban Almási Dominik 9,98 métert lökött, ami egyéni rekordot és ötödik helyet ért.

A hölgyeket Baglyas Kíra Karina képviselte, méghozzá az U18-asok között. Neki annak ellenére balszerencsésen alakult a verseny, hogy 10,07 méteres eredménnyel a második helyen végzett. Ugyanis kézsérülést szenvedett, így mindössze két kísérletre futotta tőle. Amennyiben helyrejön, akkor legközelebb a február 10-én esedékes U18-as országos bajnokságon állhat majd rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában