Autósport

2024.01.16. 09:35

Festői környezetben szlalomoztak Szilvásváradon

Több mint hatvan versenyző vett részt a szlalomversenyen.

Tóth Balázs

Benzingőzös hétvégén vannak túl a szilvásváradiak

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap rally szlalomversenyt rendeztek Szilvásváradon, a Szalajka-völgy bejáratánál lévő nagy parkolóban. Nem először rendeztek itt versenyt, de először volt része a viadal a Winter Race elnevezésű sorozatnak. Délelőtt kilenckor kezdődtek a futamok, az autóknak két kört kellett teljesíteniük a parkolóban kijelölt pályán, és összesen három futamot rendeztek, így alakult ki a verseny végeredménye. Összesen hat kategóriában értékelték a versenyzőket, külön kupával díjazták az ifjúságiakat és különdíjat kapott ifj. Dallos Andor, aki gokartjával nem sokkal maradt el a nagy versenyautók tempójától. Az abszolút végeredménye ugyanaz volt, mint a WR1 kategória dobogója – az eredménybe nem számított bele a licenccel rendelkező versenyzők teljesítménye – Bárkányi Alex győzött VW Polojával, második Kelemen Kristóf lett Opel Corsa A-jával, a harmadik pedig Hajtós Péter egy Wartburg 353-mal.

Az eseményt a Fireblade SE rendezte, Kovács Krisztián szervező szerint a szilvásváradi volt a Winter Race Cup második állomása. Az elsőt decemberben Igriciben rendezték, a harmadik pedig Miskolcon, az egyik nagy áruház parkolójában lesz február 18-án.

– Itt még nem rendeztünk versenyt, új terület volt. Egy szilvási versenyző ajánlotta, hogy jöjjünk ide, hiszen itt van alkalmas helyszín. A verseny előtt egy héttel betelt a nevezői létszám, s még nagyobb meglepetést okoztak a nézők, hogy a hidegben ennyien kilátogattak. Teljesen elégedettek vagyunk. Hatvanegy autó rajtolt el, érkeztek résztvevők Nyíregyházáról, Debrecenből, Jászberényből, Kazincbarcikáról, Miskolcról, Egerből és Salgótarjánból is. A versenyzőknek is tetszett a helyszín, megvan a lehetőség rá, hogy visszajövünk, ha a terület bérbeadója is elégedett lesz a rendrakással – értékelt Kovács Krisztián.

A szilvásváradi Dallos Andor kategóriájában (WR2) második lett Seat IbizaVR6-osával.

– A pálya és az időjárás mindenkinek ugyanolyan volt, arra nem lehet panasz. Egy gumim nem tudom hová lett, reggel elhagytam valahol út közben, ezért slicket kellett hátra rakni, ami kicsit hátráltatott, de rendben volt minden. - értékelte a versenyt az ismert kaszkadőr.

Elmesélte, az utóbbi másfél évben kezdett autóversenyezni, korábban, illetve még mostanában is endurózik, de öregszik, így átnyergel az autóra. Ebben az évben még nem tervez licencszerzést, talán a következő évben. Az MRC (Mini Racing Challenge) nagyon szimpatikus neki, valószínűleg jövőre is versenyez majd benne. Közeliek a viadalok, főleg borsodiak, szeretne elindulni minden állomásán.

A kisfia is indult egyébként Szilvásváradon, ő három éves korában kapott egy crossmotort, ötévesen terepgokartot, amit már majdnem majdnem kinőtt, de már egy szemfüles felvidéki versenyző ajánlott neki egy nagyobbat, mert tehetségesnek látják benne. Örülne, ha fiának is tetszene az autósport.

Dallos Andor elárulta, a következő autóversenyig a téli sportoknak, a síelésnek és a snowboardozásnak hódol majd. Emellett természetesen idén is vár rá a motorozás, a lovaglás, a bunyó és a vívás is, hiszen jó pár filmben dolgozik kaszkadőrként. Amiben most forgat, arról egyelőre nem mondhat semmit, de legutóbbi munkái közé tartozott a Tündérkert volt, illetve lesz egy Disney sorozat is, az El Turco, amelyben kaszkadőrként többször is előfordul. Megjegyezte, manapság sokszor még ők sem tudják, mi a film valódi címe, amelyben dolgoznak, például a Kis hableány is sokáig Kagyló fedőnéven futott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában