Labdarúgás

2024.02.17. 07:26

Egerszalók SE: a Téli-kupa döntőjét célozza Montvai Tibor csapata

A Téli-kupa nagypályás, műfüves torna szombati egyik elődöntőjében az Egerszalók SE a bajnokságban közvetlenül előtte álló Heréd LC csapatával találkozik. A 12 órakor kezdődő egri párharc szoros csatát ígér, ahogy az jellemző a vármegyei I. osztály középmezőnyére is.

Bódi Csaba

Montvai Tiborra még a pályán belül is számíthatnak társai

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Jó lehetőségnek tartom a Téli-kupát a felkészülésre, ami remek hangolásként szolgál a bajnokságra – mondta az Egerszalók SE játékos-edzője, Montvai Tibor. 

– Ha már eddig eljutottunk, szeretnénk bekerülni a döntőbe, ami egyben azt is jelentené, hogy visszavágunk a herédieknek az ősszel házigazdaként elszenvedett 5–2-es vereségért. A mögöttünk hagyott félévben azonban nem a HLC elleni kudarc, hanem két hazai döntetlen miatt maradt bennem hiányérzet. Az Eger SE II. (1–1) és az Energia SC (2–2) elleni, összesen négy pont elvesztése a fájó.

7. Egerszalók SE

Otthon: 7 2 3 2 12–16 9
Idegenben: 5 2 2 1 9–5 8
Összesen: 12 4 5 3 21–21 17

A 2022/23-as bajnoki évben 4. helyen végzett szalókiaknak télen Szikora Dániel (Sajószentpéteri SZSE) és Szecskó Máté (Marshall ASE) búcsút intett. Mindketten a több játéklehetőség reményében váltottak klubot. Helyükre nem jött senki, így szűkös kerettel vág neki a tavasznak a gárda.

– Két kapus és 13 mezőnyjátékos alkotja az állományt, de adott esetben számíthatunk az U19-es csapat néhány tagjára – folytatta a 45 éves tréner. 

– Jómagam a futballistákat illetően az állandóság híve vagyok, hozzátéve: télen amúgy sem könnyű igazolni. Bízom a csapatban, remélve azt, hogy idén is képesek leszünk azt hozni, amit az őszi szezonban, sőt, jó lenne több pontot gyűjteni. Erre reális esélyt látok. A vetélytársak közül a Füzesabony és a Lőrinci kiemelkedik és persze gyöngyöshalásziak is jók, de velük például ősszel ikszeltünk (0–0). Úgy vélem, hat-hét erős csapat van a mezőnyben, miközben persze a többieket sem egyszerű legyőzni. Tavaly 40 ponttal zártunk, ám ezúttal vélhetően ennyi egység nem lesz elegendő a 4. helyhez. Számunkra az 5–7. pozíció elérése a cél.

Házi góllövőlista

5 gólos: Érsek Martin
4 gólos: Ficzere Péter
2 gólos: Füzik Bence, Gallik Gábor, Halász Dominik 
1 gólos: Halász Máté, Kvetkó Balázs, Montvai Tibor, Szecskó Máté
Öngól: Oláh Krisztián Miklós (Petőfibánya), Holló Ákos (Bélkő SE-Bélapát)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában