Labdarúgás

2024.03.28. 12:40

Játékvezetés: 13 fő vizsgázott sikeresen Heves vármegyében

Tóth Máté, Malacsik Krisztián és Kárász Benjámin is a frissen vizsgázottak táborát gyarapította Heves Vármegyei Játékvezetői Bizottság most befejeződött sípmesteri tanfolyamán.

Bódi Csaba

A tanfolyamot végzett hallgatók és a felkészítők csoportja

Forrás: heves.mlsz.hu

A fizikai felmérést és a mérkőzés-vezetési gyakorlati vizsgát követően írásbeli és szóbeli számonkéréssel zárult a kurzus. Az egri tanfolyam során a labdarúgás szervezeti felépítése és az edzéselméleti ismeretek mellett nagy hangsúlyt fektettek a szabályismeretre, a gyakorlati útmutatásokra, az adminisztrációs feladatokra – szerepel a megyei igazgatóság beszámolójában. Ezen kívül kitértek a helyi szokások bemutatására, az egészségügyi ismeretekre és az elsősegélynyújtásra is. Közös mérkőzés-megtekintést követően annak kiértékelésére is sor került.

Szert Balázs tanfolyamvezető mellett Kelemen Attila, Rozsnaki Gábor és Varga Gábor vállalt szerepet az ismeretek átadásában. Vizsgaelnökként az MLSZ Pest Vármegyei JB elnöke, Székely Ferenc előtt adhattak számot tudásukról a hallgatók.

A tanúsítványt kapott játékvezetők már a 2024-es tavaszi szezonban bemutatkoznak vármegyei bajnokságban. A JB tervei szerint még ebben az évben elindul a következő tanfolyam, amellyel kapcsolatban Rozsnaki Gábornál lehet érdeklődni a 20/559–7960-as telefonszámon.

A frissen vizsgázottak névsora:
Berta Zsolt
Göcző Lajos
Göcző Zsombor
Kárász Benjámin
Kernács Bence
Lakatos Zsombor
Malacsik Krisztián
Molnár Mike
Szakál Flórián
Sztrapkovics Balázs
Tóth Máté
Várkonyi Sándor Dávid
Krinszki Mátyás (tanulmányai miatt a BLASZ keretét erősíti)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában