Sportelismerés

2024.04.09. 17:03

Az 2023-as Év legjobbjai: Csorba Csenge, Szeles Bálint, a maklári kötélugrók és a QHB-Eger kézilabdázói

Egerben, a Megyeháza Barkóczy-termében vehették át kedden megérdemelt jutalmaikat az 2023-as Év sportolója közönségszavazás négy kategóriájának győztesei.

Bódi Csaba

A díjakat a Megyeháza Barkóczy-termében vehették át a jutalmazott sportolók és a csapatok képviselői

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu február 19-én indította útjára az Év sportolója közönségszavazását. Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő versenyzőkben, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére hirdettük meg az Év sportolója 2023 szavazást. 

A voksolás során olvasóink dönthettek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata – kerestük a legjobbakat. Az ezúttal is nagy népszerűségnek örvendő szavazás végeredménye közel tízezer voksból állt össze.  

A díjakat a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu főszerkesztőjeként Kühne Gábor, valamint Heves Vármegye Közgyűlésének elnöke, Juhász Attila Simon adta át. 

Legjobb női sportoló: Csorba Csenge ökölvívó

Dorkó Péter tanítványa az Egri Városi Sportiskola színeiben 2023-ban ifjúsági magyar bajnoki címet, a 100. Papp László felnőtt országos bajnokságon pedig bronzérmet szerzett az 54 kilós súlycsoportban.  A kiváló adottságokkal rendelkező, tarnaleleszi illetőségű sportoló a magyar korosztályos válogatott tagjaként is rendre bizonyítja, hogy szép jövő előtt áll. A kategória másik két jelöltje Pernyész Dorottya gyöngyösi búvárszó és Osváth-Nagy Noémi egri birkózó volt.

Legjobb férfi sportoló: Szeles Bálint gátfutó

Az Egri Városi Sportiskola gátfutója elérte azt, ami korábban egri színekben versenyző atlétának még nem sikerült: 2023-ban a Budapesten rendezett világbajnokságon képviselhette Egert a 110 méteres gátfutó számban. Az immár ötszörös magyar bajnok lakóhelye Andornaktálya, edzője pedig Petrovai József, akivel jelenleg Cipruson válogatott edzőtáborban készül az idei Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára. Emiatt nem lehetnek jelen a rendezvényen, így a képviseletükben Nagy Roland vette át az elismerést. A kategória másik két jelöltjeként Kiss Nándor gyöngyösi búvárúszóra és Lajszner Lajos egri triatlonistára lehetett szavazni. 

Legjobb női csapat: Maklári Bosch Kötélugró Klub

A kötélugrásban világszinten is az élmezőnyben jegyzett egyesület tagjai 2023-ban tovább erősítették kiváló megítélésüket, egyben javították eredményességüket. A vezetőedzőként Apostol-Kovács Judit által irányított leányok tavalyi legelőkelőbb helyezései az Egyesült Államokban rendezett vb-n születtek. A Chinese Wheel kategóriában 1. és 2. helyezésre, a női összetett 19+ korcsoportban, továbbá a DD4 szabadon választott gyakorlatban 1. helyezésre lehetnek büszkék a Balázsi Bernadett, Bozsik Regina, Hanuszik Lilla, Kaló Lara, Magyar Sára, Mester Zselyke, Prokaj Boglárka, Zelei Diána és Zelei Dorottya alkotta csapat tagjai. A díjat Apostol-Kovács Judit elnök, edző és Hanuszik Éva edző vehette át. A gratuláció velük együtt megilleti az immár Digi-Eger néven szereplő, de legutóbbi bajnoki címét Tigra-ZF-Egerként szerzett OB I.-es gárdát, továbbá a STAVMAT-Füzesabonyi SC csapatának kézilabdázóit is.

Legjobb férficsapat: QHB-Eger férfi kézilabda

A vezetőedzőként Tóth Edmond irányította gárda legjobb eredményét 2023-ban az NB I/B-s bajnokság megnyerése jelentette. Ezzel a csapat egy év másodosztályú kitérőt követően visszajutott a sportág honi élvonalába, ahol rendre telt házas hazai mérkőzésen fogadja ellenfeleit a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.
Az NB I/B-s bajnokcsapat tagjai: Ágoston Áron, Halász Róbert István, Marczika Barnabás, Döme Szabolcs, Fórizs Roland, Gönczi András, Juhász Patrik Valentin, Kepess János Marcell, Kerezsi Ádám, Kiss Gergő, Kurucz Máté, Lezák Áron, Rozner Kevin, Schekk András, Száva Máté, Tóth Károly Attila, Tóvizi Tamás, Vrhovina Dominik János. 
A díjat Tóth Edmond edző és Kiss Gergő csapatkapitány vehette át. Természetesen ebben a kategóriában is „magas polcra” került a további két jelölt, a Kékesi SE sakkcsapata és a Gyöngyösi Triatlon Klub férfi együttese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában