Labdarúgás

2024.04.03. 09:14

Eger SE: umagi mágia az AC Milánnal

A 64 csapat alkotta 9. Umag Trophy nemzetközi utánpótlás torna mezőnyében rengeteg élményt és tapasztalatot gyűjtött az Eger SE U10-es korosztályú csapata.

Bódi Csaba

Az Eger SE Umagban szerepelt U10-es csapata

Forrás: Umag Trophy

FC Barcelona, Juventus, AC Milan, LASK Linz, Hajduk Split, AC Parma, Red Bull Salzburg. Ezen klubok fiataljai is pályára léptek a horvát tengerparton lévő település hagyományos rendezvényén, amely egri részről sem volt ismeretlen. Idén – többek között – az AC Milan (olasz), a Grazer AK (osztrák) és az NK Celje (szlovén) gárdája ellen tették próbára felkészültségüket az Eger SE 10 évesei, akikre nem várt sétagalopp, sőt!

– Az erős ellenfeleken túl nehézséget jelentett, hogy a megszokottnál nagyobb méretű, 65x45 méteres játszottuk a mérkőzéseket, les nélkül, illetve bedobással lehetett újból játékba hozni a labdát. Ezek a szabályok nem szerepelnek a mi magyar képzési rendszerünkben  – számolt be az eseményről az Eger SE hivatalos honlapján Nagy Barbara vezetőedző, aki Szöllősi Richárddal együtt felelős a legénységért. 

– Ezzel együtt az első mérkőzésünket megnyertük. ám a folytatásban érződött, hogy nagy bravúrra lenne szükség a 16 közé jutáshoz. Minden meccsünket kemény párharcok, nagy mezőnymunka és rengeteg futás jellemezte. Ezek így együtt sok erőt kivettek a gyerekekből, emiatt sok helyzetünk maradt kihasználatlanul. Ettől független hihetetlenül büszke vagyok a srácokra, valamennyi találkozón nagyot melóztak, profi hozzáállással és mentalitással igyekeztek végrehajtani az edzésen gyakoroltakat.

A szülői biztatásra nem lehetett panasz az egriek részéről
Forrás: Umag Trophy

Az egyik favorit AC Milan aztán a tornagyőzelemig menetelt, míg a Grazer AK a 6. helyen végzett, ami jól mutatja az „egri csoport” erősségét. Az Eger SE az ezüstágon az FC Atacante (olasz) elleni győzelemmel, 23. helyezettként búcsúzott a Stella Maris Sportkomplexumtól. A tréner minden játékost megdicsért, elégedett volt a hozzáállással és a mutatott játékkal is. 

Az Umagban szerepelt csapat tagjai

Filep Zalán, Dancs Dominik, Juhász Örs, Kovács Barna Áron, Czank Csongor, Kun Levente, Király Soma, Szabó Zente, Menyhárt Tamás, Telek Marcell, Kereszturi Olivér, Czinege Balázs, Veres Ádám.

– Valamennyien elmondhatják magukról, hogy fociztak az AC Milan ellen, a megnyitó ünnepségen szinte együtt „buliztunk” a gyerekekkel. A profi körülmények között, pazar környezetben tengerparti séták, közös wellness és rengeteg közösségépítő játék tette tartalmassá az ott töltött napokat. Így ismét örök élmények részesei lehettünk, amiért köszönjünk minden szülő és klub támogatását – hálálkodott az edző.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában