Úszás

2024.04.12. 18:21

Egri Úszó Klub: Kovács Attilát csak Milák Kristóf tudta megelőzni

Világklasszisok között szerzett ezüstérmet az Egri Úszó Klubhoz visszatért Kovács Attila a 126. országos bajnokság 200 méteres gyorsúszó számában.

Bódi Csaba

Bódi Zsolt klubelnök(balról), Kovács Attila és Török Zoltán vezetőedző

Forrás: Egri Úszó Klub

– Nagy fejlődés ez tavalyhoz képest, hiszen régi-új körülmények között készülök, tekintve, hogy visszatértem a régi csapatomhoz, Egerbe – nyilatkozta Kovács Attila az M4Sportnak azok után, hogy az egyéni csúcsát (1:48.63 perc) jelentő időtől csak a győztes Milák Kristóf úszott jobbat (1:48.15) 200 méter gyorson. 

– Bevallom őszintén, nem érzékeltem, hogy elöl vagyok, csak Ricsivel (Márton Richárd – a szerk.) voltam elfoglalva, hogy itt van mellettem és egy jót csatázunk. 2022-ben is mellette úsztam a döntőben, próbáltam kicsit visszavágni. Persze nagyon kedvesen gratulált. Jó úszás volt – mosolygott a 19 éves úszó.

Kovács Attila két esztendővel ezelőtt Holló Balázs, Békési Eszter és Ilyés Laura társaságában, Kovács Ottó edzővel együtt igazolt a BVSC-hez. 

Onnan tért most vissza a vezetőedzőként Török Zoltán irányította EÚK-hoz. Az ob harmadik versenynapján Szabó Lilla a 200 méteres női gyorsúszás B döntőjében a 16. helyen zárt, hajszállal elmaradva egyéni csúcsától. Egy nappal korábban Szabó 400 gyorson a hazai összevetés 8. helyén végzett.

Korábban az EÚK 4x100 méteres mix gyorsváltója (Kovács Attila, Kormos Kristóf, Zbiskó Evelin, Szabó Lilla) a 4. helyet szerezte meg. Az első versenynapon szép egyéni csúcsot úszott Kovács Lara és Török Gergely 1500 méteres gyorsúszásban, Györe Ádám pedig 200 méteres vegyesúszásban.

Forrás: Heol Sport facebook oldal


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában