Labdarúgás

2024.04.19. 10:51

NB III.: Egerbe feltüzelt, Gyöngyösre „éhes” vendég érkezik

A 17 órás kezdéssel ráállt a nyári időszakra az NB III.-as mezőny, melynek Északkeleti csoportjában vasárnap a 25. forduló mérkőzéseit játsszák a csapatok. Az Eger SE és a Gyöngyös AK házigazda lesz, a hatvaniak Borsodba utaznak.

Bódi Csaba

A gyöngyösiek (balról) és az egriek is hazai pályán játszanak

Forrás: Lénárt Máron/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 17.00:

EGER SE (8.)–REAC (15.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Horváth Patrik (Nagy M., Burján).

Újra hazai mérkőzés következik az egrieknek és ez azért jó hír, mert az előző két idegenbeli meccsét egyaránt 3–1-re vesztette el a gárda, míg az FC Hatvant két héttel ezelőtt legyőzte (1–0). A rákospalotaiak a tavasz idény eddigi hét mérkőzésén hat vereség mellett mindössze egy döntetlent értek el (Sényő 1–1), így az utolsó előtti, kiesést jelentő helyről várják a folytatást. Felrázandó a gárdát, a héten szakmai igazgatóként Urbán Flórián érkezett a REAC-hoz. A tréner a 2023/24-es bajnoki évet az NB II.-es BVSC-Zugló vezetőedzőjeként kezdte, majd NB III.-as Csornát vezényelte idén januárban pedig budapesti I. osztályban szereplő Testvériség-Újpalota SE együttesét gardírozta. Az új impulzus bizonyosan meg lesz a REAC-nél.
Ősszel: 0–1

GYÖNGYÖSI AK (16.)–TISZAFÜREDI VSE (14.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Drabon Barnabás (Molnár I., Frank).

A sok sebből vérző gyöngyösiek sorsa már eldőlt, ez azonban nem jelenti azt, hogy más játékát ne tudnák elrontani. A tiszafürediek pedig vélhetően mindenre gondolnak a GYAK otthonában, csak arra nem, hogy pont nélkül távoznak. Ebben az esetben ugyanis nagy mértékben csökkenének a gárda bennmaradási esélyei az NB III.-ban. Igaz ez azzal együtt is, hogy a TVSE utóbbi négy mérkőzésén úgy maradt veretlen, hogy a 2. helyen álló Kisvárda II. vendégeként nyert (1–0), míg az ötödik DEAC ellen ikszelt (1–1). Mindebből az következik, hogy igencsak harapós látogatók érkeznek a Mátraaljára, akikkel szemben a remi is meglepetés lenne.
Ősszel: 2–5 

A játéknap teljes programja 
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

FC TISZAÚJVÁROS (7.)–FC HATVAN (12.)

Tiszaújváros, Sportcentrum. V.: Tóth Tamás (Zahorecz, Szabó F.).

A hatvaniak tavasszal két igazán figyelemre méltó eredménnyel hívták fel magukra a figyelmet. A Putnok idegenbeli legyőzése (1–0) és a Cigánddal szembeni hazai siker (1–0) nemcsak a táblázaton elfoglalt helyezésnek „tett jót”, a lelkeket is kiválóan erősítette. Ebből azonban nem lehet megélni, és mivel a vetélytársak sem tétlenkedtek, odajutott a Zagyva-parti gárda, ha nem kapja össze magát, könnyen kieső pozícióban találhatja magát. Ahogy Zoran Szpisljak csapata, úgy az újvárosi gárda is elvesztette az előző két meccsét. Az FCH eddig kilenc döntetlent ért el, ami a legtöbb a mezőnyben, és ha ez a szám most gyarapszik, az újabb lépést jelenthet a bennmaradás felé.
Ősszel: 3–1 

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában