Közélet

2014.02.17. 16:00

Bűnténnyel gyanúsítják a volt polgármestert

A "bohóc" újabb gáncsoskodásának nevezte a hatvani szennyvízhálózat bővítése miatt folytatott vizsgálatot Érsek Zsolt.

SZ. Z., T. O.

Gyanúsított lett Gyurcsány Ferenc volt bizalmasa egy milliárdos szennyvíz-hálózati beruházás ügyében – adta hírül a hét végén egy országos napilap. Az újság szerint az ügyben a hatvani Fidesz 2010 őszén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, s mint írja: Érsek Zsolt volt polgármestert hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Heves megyei szocialista önkormányzat 2002-2006 között írt ki a csatornahálózat bővítésére közbeszerzési eljárást. Ám a nyertes céggel kötött szerződésben még ugyanaznap módosították a vállalkozói díj összetételét, ami befolyásolhatta a közbeszerzést, s eredeti díj is negyedmilliárd forinttal több lett.

Lapunk kérdésére Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő közölte: „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény személyes adatokra vonatkozó szakaszai alapján tájékoztatást nem áll módjukban adni.”

Érsek Zsolt megkeresésünkre így reagált:
A bohóc újabb gáncsoskodásáról van szó. Természetesen panasszal éltem a gyanúsítás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!