Közélet

2012.01.03. 16:51

Csökkent a betegek száma Heves megyében

Feltehetően az ünnepekkel összefüggő rövid munkahét, illetve az iskolai téli szünet miatt - nagymértékben csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma.

HEOL

Megyénkben az 52. héten az előző héthez viszonyítva - feltehetően az ünnepekkel összefüggő rövid munkahét, illetve az iskolai téli szünet miatt - nagymértékben csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, így ezen a héten is a járványküszöb alatt maradt a megbetegedési arány. A Heves Megyi Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervvének kistérségi intézeteihez nem érkezett bejelentés az influenzaszerű megbetegedések területi halmozódásáról.

A háziorvosi jelentések alapján készült becslések szerint 2011. december 26. és 2012. január 1. között 15 beteg fordulhatott orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A betegek 33,3 százaléka a 0-14 éves gyermek, 66,7 százaléka a 35-59 éves korcsoportba tartozott. A 0-2 évesek, a 6-9 évesek, a 10-14 évesek, a 15-24 évesek, a 25-34 évesek, valamint a 60 éven felüliek korcsoportjából nem jeleztek megbetegedést.

Az 52. héten a megyében négy betegtől küldtek be mintát virológiai vizsgálatra az Országos Epidemiológiai Központba, amelyből nem mutatták ki az influenzavírus jelenlétét.

Heves megyében továbbra is alacsony az influenza aktivitás.

Mivel még nincs járvány, a kormányhivatal munkatársai ismételten felhívják a figyelmet, hogy az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás! Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél korábban kialakulhasson, mert ehhez az emberi szervezetnek 10-14 napra van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!