Labdarúgás

2024.04.18. 10:41

Súgtak Lunyinnak, ezért védett ki két 11-est is a Real–City BL-meccsen (videó)

Nem bírt egymással a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Manchester City és a Real Madrid, végül tizenegyesek döntöttek a spanyolok javára. A Real kapusa, Andrij Lunyin volt a párharc hőse, aki két büntetőt is védett, igaz, némi segítséggel. A szerdai játéknap másik csúcsrangadóján a Bayern München 1–0-ra nyert az Allianz Arénában az Arsenal ellen. A bajorok elnöke szerint Thomas Tuchel kifogástalan meccstervvel győzte le a londoni csapatot.

MW

ndriy Lunin, a Real Madrid kapusa kivédi Mateo Kovacic tizenegyesét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Manchester City–Real Madrid visszavágó mérkőzését követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban a manchesteri Etihad Stadionban 2024. április 17-én. Az 1–1-es döntetlenre végződött rendes játékidőt és hosszabbítást követő büntetőpárbajban a Real Madrid győzött 4–3-ra

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

Kiesett a Bajnokok Ligájából a címvédő Manchester City. Pedig Josep Guardiola csapata a Real Madrid ellen a meccs nagy részében egykapuzott a visszavágón, ám miután a spanyolok korán vezetést szereztek, csak egyenlíteni tudott. A madridi 3–3 után így 1–1 lett a visszavágó, ez nem változott a hosszabbításban sem, a tizenegyespárbajt pedig a spanyolok nyerték, és ezzel ők jutottak az elődöntőbe – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Lunyin tudta

Josep Guardiola, az angolok menedzsere picit szomorúan értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Gratulálok a Madridnak. Mindent megtettünk, amit tudtunk, minden téren kiemelkedően játszottunk. Sajnos nem tudtunk nyerni, ez van. A futball a gólszerzésről szól, és ők ezt egy kicsit jobban csinálták, mint mi a büntetőpontról. Ők ott vannak az elődöntőben, mi nem, kis különbséggel. Néha büntetőkkel nyerünk, néha nem

– nyilatkozta az angol csapat edzője.

Három rontott 11-es is volt a Manchester City és a Real Madrid közötti büntetőpárbajban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ebből kettőt Andrij Lunyin, a Real kapusa védett.

Bernardo Silva esete különösen kínos, hiszen középre, Andrij Lunyin kezébe emelte a labdát. Lunyin, mint kiderült, felkészült arra, hogy a portugál ezt a megoldást választja. A Real cserekapusa, Kepa ugyanis felkészítette erre ukrán csapattársát.

Lunyin később Kovacic próbálkozását is hárította, ekkor pedig Rödiger mutatta neki, merre vetődjön.

Az angol válogatott Jude Bellingham ezúttal nem lőtt gólt, de hasznosan futballozott.

– A legnagyobb erősségünk az, hogy az edzőnk eléri, felszabadultan futballozzunk. Carlo Ancelotti a nyugalom mintaképe. A meccs előtt rajtakaptam, hogy ásítozik. Megkérdeztem tőle, hogy fáradt-e, mire azt felelte, igen, menj ki a pályára, és izgass fel – dicsérte Bellingham Carlo Ancelottit.

Ancelotti szerint szenvedniük kellett

Carlo Ancelotti nem bocsátkozott mély szakmai elemzésekbe, ezt a mérkőzést ugyanis szerinte más irányból kell megközelíteni.

– Jól kezdtünk, jól mentünk előre, aztán szenvednünk kellett a túlélésért. A City irányított, mert túl mélyen védekeztünk – nyilatkozta a madridiak edzője, majd kiemelte csapata tartását a végjátékban. – A Real Madrid egy olyan klub, amely mindig küzd a bennmaradásért olyan helyzetekben, amelyekben úgy tűnik, nincs kiút, de mi mindig megtaláljuk. Mire eljött a büntetőpárbaj, már teljesen meg voltunk győződve arról, hogy továbbjutunk. Dolgozol, áldozatot hozol és győzöl, ahogy csak tudsz.

Végül Ancelotti a kollégáját méltatta:

– Pep Guardiola úriember, mindig is az volt, gratulált nekünk, sok szerencsét kívánt, és ezt teszi egy talpig úriember – zárta gondolatait az olasz szakember.

Végre dicsérték Tuchelt

A másik mérkőzésen a Bayern München egy góllal legyőzte az Arsenalt. A bajorok elnöke dicsérte Thomas Tuchel vezetőedzőt a lefújás után.

– Ez taktikai mestermunka volt ma este Thomas Tucheltől – mondta el Herbert Hainer. Nagyon kellett ez a siker a Bayernnek, hiszen a klub tizenegy év után az idén nem ünnepelhet bajnoki címet, a Bundesligában a Leverkusen előnye már behozhatatlan. A vesztes fél, az angol Arsenal menedzsere, Mikel Arteta érthetően letörten nyilatkozott.

– Sajnos nem találom a megfelelő szavakat, amelyekkel felrázhatnám a játékosokat, pedig nagyon szeretném. Egy nálunk sokkal tapasztaltabb csapat ellen játszottunk, és nagyon kicsi volt a különbség. Akadtak pillanatok, amikor jobbak voltunk, de a bajorok kihasználták a hibáinkat. Ma megtanulhattuk, hogy tilos hibázni ezen a szinten, mert egy hibából kaptuk a gólt. Most támogatnunk kell a játékosokat, mert nekik köszönhetjük, hogy idáig eljutottunk a Bajnokok Ligájában. Az első meccsen jobbak voltunk, nyerhettünk volna, de nem nyertünk, most pedig egy momentum döntött – mondta el a londoniak spanyol edzője.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók

Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 1–1 (0–1, 1–1, 1–1)
Gólszerző: De Bruyne (76.), illetve Rodrygo (12.)
Továbbjutott: 4–4-es összesítéssel, 4–3-ra nyerve a tizenegyespárbajt a Real Madrid.

Bayern München (német)–Arsenal (angol) 1–0 (0–0)
Gólszerző: Kimmich (63.)
Továbbjutott a Bayern München 3–2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása:

Dortmund–PSG
Bayern München–Real Madrid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában