Olimpia2020

2021.08.08. 13:00

A záróünnepéllyel befejeződött az olimpia

Vasárnap véget ért Tokióban a 32. nyári olimpiai játékok két és fél hetes eseménysorozata, amely látványos záróünnepéllyel zárult.

NEDELYKOV TAMÁS

Fotó: Tumbász Hédi

És akkor hirtelen ott találtuk magunkat az Olimpiai Stadion alagsorában a bevonulásra váró olimpikonok forgatagában.

A záróünnepség miatt ugyanis hermetikusan lezárták a forgalom elől az aréna környékét, így a női kézilabdadöntő után hiába pattantunk taxiba, az csak tisztes távolságban közelíthette meg a stadiont. Onnan gyalogolni kellett, no meg számos ellenőrző ponton átjutni. A tokiói olimpia ellen tüntetők most is megjelentek, bár így az utolsó napon sok értelmét nem láttuk a kis csoport akciójának.

Az arénához érve az alagsorba tereltek minket, itt sorakoztak a sportolók is. A zászlóvivők között bukkantunk rá Kopasz Bálintra – a K–1 1000 méter tokiói bajnoka arca felderült, amikor magyar hangokat hallott:

„De jó, hogy jöttök! Már vagy két órája itt ülünk, kezd unalmas lenni... Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy én vihetem a Magyarország zászlaját a záróünnepségen. Egyelőre túl sok időnk nem jutott amúgy az ünneplésre, bár szombaton este a tokiói magyar nagykövetnél vendégeskedtünk, azt nagyon élveztem. Hétfőn reggel indulunk haza, kora este már Budapesten is leszünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!