Belföldi vállalkozások

2020.12.01. 18:00

Új ingyenes álláskeresési portál indult

A munkát keresők és a vállalkozások közötti kapcsolatok erősítése érdekében ma indította el a karrierm.hu oldalt a kormány.

Forrás: Shutterstock

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte, hogy

a felhasználóbarát felületet díjmentesen használhatják a cégek és leendő munkavállalóik.

Az itt megtalálható állásportál hozzájárul a munkaalapú társadalom kiépítésében, a foglalkoztatás bővítésében elért eredmények megvédéséhez, mondta az államtitkár.

A weboldal a belföldi vállalkozások és intézmények számára professzionális keretek között teszi lehetővé az üres álláshelyek meghirdetését, az alkalmas jelöltek előszűrését és megszólítását. A teljes munkaerő-közvetítési folyamat szakmai támogatását szolgáló portálon már az induláskor több mint kétszáz állásajánlatot érhetnek el a munkát keresők, pályaváltást tervezők.

A piaci alapú állásportálokkal ellentétben a KarrierM oldal használata minden érdeklődő számára díjmentes. A könnyen áttekinthető felépítésű portál személyes tanácsadással és call center támogatással áll ügyfelei rendelkezésére. Legfőbb erőssége, hogy a munkaadó által megjelölt elvárások, az állás betöltéséhez szükséges kompetenciák alapján automatikus előszűrést végez, ezzel nagyban megkönnyítve az álláskeresők dolgát is.

Az állásportál munkatársai minden esetben ellenőrzik a feltöltött álláskeresői, munkaadói profilokat és az állásajánlatokat, ami garanciát jelent arra, hogy

csak valós hirdetések, létező cégek és személyek szerepeljenek az oldalon.

A megvalósítás során az alapvető jellemzőkön (például iskolai végzettség, keresett munkakör) túl a szakmai és kulcskompetenciákat is hangsúlyosan vették figyelembe, így a felület szélesebb körben segítheti az álláskeresők és munkaadók egymásra találását.

A KarrierM szolgáltatásait Android és iOS alkalmazásokon keresztül is elérhetik a felhasználók.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!