Fel a rakétára

2021.11.06. 06:00

Űrkonferenciát szervez a Design Terminal

Fontos, hogy kilépjünk a galaxisba? Űrszeméttől az űrkolóniákig: a Design Terminal az űripar legfontosabb kérdéseivel foglalkozik november 10-11-i, ingyenes, online konferenciáján.

Forrás: Shutterstock

Számos izgalmas téma, többek közt az űrből érkező adatok hasznosítása, a klímaváltozás, az analóg asztronauták élete és az űrturizmus kérdésköre is várja a Space Terminal konferencia résztvevőit. Pár név az előadói line-upból: Freddie Geyer, az űriparra szakosodott Thales Alenia Space repülőgépgyártó európai együttműködési igazgatója, Bianca Cefalo űrmérnök, a Space DOTS startup társalapítója vagy éppen Alastair Reynolds sci-fi író.

Az ingyenes online konferenciára itt lehet regisztrálni.

A konferencia a tudományos kutatáson alapuló, deeptech startupokat üzletfejlesztésben támogató program, az X-Europe űriparral foglalkozó szakaszának eseménye.

A november 10-én és 11-én, online, angol nyelven megrendezendő Space Terminal – Online Summit powered by Design Terminal célja, hogy bemutassa: az űripar nem sci-fi, és a kapcsolódó találmányok és technológiák felhasználhatók a mindennapi életünkben is.

A fő témák…

Fénysebességű innovációk, űrvállalkozások? A szimpla biznisznél nagyobb kockázatvállalást igényelnek. Akkor miért érdemes belevágni? Az előadók betekintést nyújtanak a fantasztikus lehetőségekbe, amit ez az ipar nyújtani tud.

Miért figyeljünk az űrre, amikor még a földön is ennyi megoldandó probléma van? A kérdés jogos, ám egyszerű a válasz: ahhoz, hogy a földi létet segíteni tudjuk, ki kell lépnünk a galaxisba. A konferencián az is kiderül, hogyan segíthetik a mindennapokat az űralapú technológiák, és hogy ma már korántsem elhanyagolható a nők szerepe az űriparban. Miért kihagyhatatlanok ezen a területen? Erről is lehet majd hallani számtalan komoly női előadótól.

A rendezvény célja amellett, hogy a sztratoszférába emelje a fantáziánkat, a sikeres űripari startupok közösségének megerősítése, a programok között így az X-Europe spacetech startupjai is bemutatkoznak. A konferencia interaktív platformot biztosít az alapítókon kívül vállalatoknak, befektetőknek és az űripar szakértőinek, hogy megosszák egymással tudásukat és hálózatot építsenek.

A belépés ingyenes, de a helyek száma limitált, úgyhogy érdemes minél előbb beszállni a rakétába.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!