Hétköznapi hősök

2021.06.21. 11:04

Hihetetlen mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze a hazai erdőkben

A Tisztítsuk meg az országot akció keretében, május végéig 12 500 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze az erdőkben az erdőgazdaságok – mondta az Agrárminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Szemetet szednek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a Tisztítsuk meg az országot program sajtótájékoztatójának helyszínén, a Gyáli út 50. szám melletti erdős területen 2020. szeptember 7-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A legtöbb szemetet a főváros környékén, a Pilisi Parkerdőben találták

– közölte Szentpéteri Sándor.

A szemetelés megelőzése érdekében az elmúlt időszakban 113 sorompót, illetve 264 térfigyelő kamerát telepítettek az erdőgazdaságok – tette hozzá.

Elmondta:

a szemetelők komoly károkat okoznak az erdők területén, annak ellenére, hogy egyre több helyen, hulladékudvarokban van lehetőség a hulladék lerakására.

Jellemzően lakossági, vegyes hulladékot találnak az erdőkben, de különösen a főváros környékén sok az építési hulladék, és előfordul, hogy a veszélyes hulladéknak minősülő autógumikat is az erdőkben dobják ki – sorolta a helyettes államtitkár.

Borítókép: szemetet szednek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a Tisztítsuk meg az országot program sajtótájékoztatójának helyszínén, a Gyáli út 50. szám melletti erdős területen 2020. szeptember 7-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!