Friss hírek

2004.11.29. 12:39

Benyújtás előtt a főváros költségvetési koncepciója

A törvényben előírt utolsó napon, kedden postázzák a képviselőknek a fővárosi önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját, az SZDSZ módosította a tervezetet.

BAMA

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének résztvevői elmondták, hogy az Atkári János (SZDSZ)  főpolgármester-helyettes által összeállított koncepció az  SZDSZ-képviselőcsoport kétnapos frakcióhétvégéjén elfogadott  módosítások átvezetése után küldhető ki.

A frakcióhétvégén, amelyen nem vett részt Demszky Gábor  főpolgármester, a képviselőcsoport egyebek közt úgy foglalt állást,  hogy a főpolgármester-helyettes javaslatától eltérően 2008 helyett  csak 2012-re éri el az önkormányzat költségvetése a 20 százalékos  működési eredményt.

Bőhm András frakcióvezető közölte, hogy a koncepciót nyitott  munkaanyagnak, tervezési segédletnek tekintik.
Demszky Gábor főpolgármester az egy héttel korábbi  kabinetértekezleten bejelentette: levélben kéri pénzügyi  helyettesétől, aki aznap nem vett részt az ülésen, hogy a koncepciót  oly módon terjessze elő, hogy arról előzetesen a városvezetés és a  kormánypárti frakció egyeztetni tudjon.

Gy. Németh Erzsébet MSZP-frakcióvezető tájékoztatása szerint a  szocialisták szerdán tárgyalnak a költségvetési koncepcióról.
A kerületi önkormányzatok képviselő-testületei az elmúlt  napokban már sok helyütt, a XI. kerületben például november 18-án  megvitatták költségvetési koncepciójukat. Az önkormányzati  költségvetések adatai az állami költségvetés véglegesülő számainak  megfelelően módosulnak majd.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!