Friss hírek

2004.11.15. 13:51

Kedden beszél a bíróság előtt Princz Gábor

Holnap folytatódik a Fővárosi Bíróságon a Posta Bank hűtlen kezeléssel vádolt volt elnökének büntetőpere.

BAMA

A Főváros Bíróságon kedden folytatódik a mintegy 36,1 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolt Princz Gábor és hat társának büntetőpere. Miután az október 19-én tartott első tárgyalást a vádirat ismertetése után elnapolta a bíró, érdemi fejleményekre, így a bank volt elnök-vezérigazgatójának vallomástételére a második tárgyaláson lehet számítani. 

A tárgyalást azért halasztották november 16-ra, mert az elsőrendű vádlott, Princz Gábor védője, Nehéz-Posony István augusztus 10-én elhunyt, és a helyére lépő fiának, Nehéz-Posony Mártonnak kevés ideje volt az iratok áttanulmányozására.

A bíró emellett a vád pontosítására is utasította az ügyészséget, indoklása szerint az ismertetett vádirat alapján nehéz pontosan megállapítani, hogy a vádlottak közül kire, milyen és mekkora büntetőjogi felelősséget ró az ügyészség. Az ügyészség azonban nem pontosította a vádat, a szervezet október 30-i álláspontja szerint a bíró erre irányuló felhívása indokolatlan, mivel egyfelől a kért adatokat a vádirat a szükséges részletességgel tartalmazza, másfelől a bírói utasítás sérti a Büntetőeljárási törvény rendelkezéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!