Friss hírek

2004.12.01. 14:18

Polgármesterek a kettős állampolgárság megadása mellett

Elutasítja a kettős állampolgárság politikai kérdéssé tételét az a közel 250 polgármester, akik erről, és az igen szavazat támogatásáról egy közös felhívást adtak ki szerdán Budapesten. Ezt Tarlós István óbudai polgármester, a nyilatkozat kiadásának egyik kezdeményezője közölte.

BAMA

"Teljes meggyőződésünkkel támogatjuk a kettős állampolgárságra történő igen szavazást. Értetlenül állunk azelőtt,  hogy határon túli honfitársaink hivatalos elismerését  hatalompolitikai kérdéssé degradálják" - írják a magyarországi  települési vezetők, akik a többi közt Szita Károly kaposvári, Gémesi  György gödöllői, Gyimesi Endre zalaegerszegi és Kósa Lajos debreceni  polgármesterek felívásához csatlakoztak.

Az önkormányzati vezetők közölték: értetlenül fogadják az  "alaptalan, túlzó riogatásokat", és arra hívják fel a figyelmet,  hogy a kettős állampolgárság ma az Európai Unióban elfogadott,  bevett gyakorlat. Úgy látják, az állampolgárság megadása nem  pénzkérdés, hanem fontos történelmi jelentőségű lépés.

Tarlós István közölte, a kettős állampolgárság támogatásának  kérdéséről délután lakossági fórumot tartanak, melyen részt vesz a  többi közt Kassa-Óváros, Székelyudvarhely és Csíkszereda  polgármestere is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!