Friss hírek

2004.12.11. 10:13

Új trafóállomás a Városligetnél

Mintegy 30 ezer, Budapest belvárosában élő ember áramellátásának biztonságát javítja az új zuglói-városligeti trafóállomás.

BAMA

Konrad Mussenbrock, az Elmű Rt. igazgatósági tagja a   létesítmény pénteki sajtóbemutatóján elmondta, hogy a cég 2,5 milliárd forintot fordított a legkorszerűbb technológiával felszerelt 120/10 kilovoltos alállomás kialakítására.

Kiemelte azt is, hogy a három darab, egyenként 31,5 megawatt teljesítményű transzformátor már környezetbarát kén-hexa-fluorid szigetelésű. Az alállomás berendezései csökkentett zajszintűek, a trafókamrák hangszigeteltek és az elektromos sugárzást csökkentő árnyékolásúak.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy az Elmű az idén több mint 16 milliárd forintos fejlesztést valósított meg, és jövőre is hasonló nagyságrendű beruházást tervez. Egyebek közt megvalósul az albertfalvai és az erzsébetvárosi alállomások rekonstrukciója és egy új, a zuglóihoz hasonló trafóállomás is létesül a Vérmezőn, a föld alatt.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!