Friss hírek

2005.07.07. 16:11

Megerősített ellenőrzés Budapesten

A rendőrség megerősítette a brit nagykövetség, a pályaudvarok, a metró és a repülőtér őrzését.

BAMA

Az országos rendőr-főkapitány a belügyminiszter közlése szerint a BRFK és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat rendőrei számára fokozott szolgálatellátást rendelt el. Készenlétben működik a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők is. "Budapest biztonsága, Magyarország biztonsága nagyon fontos. A budapestiektől megértést és türelmet kérünk az intézkedéseknél, hiszen ez adott esetben kellemetlenséget okozhat, de minden bejelentést komolyan veszünk, és mindent megteszünk az emberek biztonsága érdekében" - jelentette ki Lamperth Mónika.

A belügyminiszter azt is elmondta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére reggel 9 óra 20 perckor érkezett a telefonhívás a bombafenyegetésről, az Örs vezér tere egyik telefonfülkéjéből. A telefonhívás tartalma az volt, hogy a Mammut, az Árkád és a Westend bevásárlóközpontban bomba van, ami 16 órakor fog robbanni. Ezen túl semmi más információt nem közölt a hívó, így az indítékot, okot sem közölte. A rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, ujjlenyomatokat rögzítettek, elkezdték a térfigyelő kamerák felvételeinek az elemzését és a tanúkutatást. A három érintett bevásárlóközpontban először azokat a tereket vizsgálták át, amelyeket a vásárlók nem használnak, illetve a parkolókat. A már átvizsgált területre azután senkit nem engedtek. A belügyminiszter elmondta: a busz- és villamosmegállókat is átvizsgálják, azonosítják a parkoló járműveket, és azokat is átvizsgálják. Délután azokat a tereket is kiürítik és átvizsgálják, ahol a vásárlók is tartózkodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!