Hírek

2006.07.13. 09:07

Fejvesztés az adóhivatalban

Július 15-i hatállyal felmentette a pénzügyminiszter az APEH két elnökhelyettesét

D.N.

Július 15-i hatállyal felmentette a pénzügyminiszter az APEH két elnökhelyettesét, Vámosi-Nagy Szabolcsot és Futó Ivánt. Veres János az adóhivatal tegnapi vezetői értekezletén jelentette be a személyi döntéseket. Vámosi-Nagy Szabolcs az adóhivatal Oktatási Igazgatóságának vezetését veszi át. Feladata, hogy alkalmassá tegye a szervezetet a jelentősen megnövekvő oktatási igények kielégítésére.

Vámosi-Nagy 1997 óta volt az APEH elnökhelyettese, ez idő alatt négy elnököt szolgált ki. Harminchat éve dolgozik adóigazgatási területen, 1970-ben a Fővárosi Illetékhivatalnál kezdte pályafutását. Az APEH 1987-es megalakulása óta a szervezetnél dolgozik rövid kitérőkkel. Kétszer megfordult a Pénzügyminisztériumban: 1996-ban az adóügyi átalakítások miniszteri biztosa, 2004 tavaszán pedig három és fél hónapig megbízott helyettes államtitkár volt.

A megüresedett elnökhelyettesi posztot július 16-tól Varga Lászlóné, az APEH Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója tölti be, aki 1973-ban revizorként kezdte szakmai pályafutását az adóhivatal jogelődjének győri területi igazgatóságán.

Az informatikai elnökhelyettesi poszt megszűnik, amelyet 2001-től töltött be Futó Iván. Korábban két évig volt informatikai főtanácsadó az APEH-nél, azt megelőzően többnyire gazdasági társaságoknál kamatoztatta tudását. Hivatalba lépésétől kezdve sürgette az elektronikus adóbevallás mielőbbi bevezetését, s jelentős szerepet játszott a rendszer kiépítésében. A terület irányítását Polgár Péter, a Dél-budapesti igazgatóság jelenlegi vezetője látja majd el a Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézet (SZTADI) igazgatójaként. Helyére Fejes Péterné, az APEH jelenlegi adófolyószámla-kezelési főosztályvezetője érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!