Gasztronómia

2011.01.17. 00:00

Avokádó, a legkrémesebb gyümölcs

Az avokádó több mint tíz éve állandó szereplője a magyar zöldségeseknek, mégis kevesen mernek vele próbálkozni. Pedig egy érett avokádóval határ a csillagos ég.

Mindmegette.hu

Hogyan válasszunk?

Mindig hibátlan avokádót vegyünk. Ha nem a vásárlás idején tervezzük felhasználni a gyümölcsöt, akkor vehetünk nem túl érettet, hiszen a konyhában, szobahőmérsékleten néhány nap alatt megérik és kellemesen megpuhul. Ha viszont érettre vágyunk, akkor olyat keressünk, aminek minden oldalán egyforma az állaga, foltoktól, puhább részektől mentes.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Kikanalazhatjuk a finom avokádóhúst
[/caption]

Hogyan tároljuk?

Az érett példányokat néhány napig még a hűtőben lehet tárolni. Az érett avokádónak nagyjából olyan az állaga, mint egy érett baracknak. Az otthoni érlelésre szánjunk 3-4 napot. Az avokádót tegyük egy barna papírzacskóba, hogy a közvetlen fénytől el legyen zárva. Ha egy banánt is társává teszünk a zárkájában, akkor még hamarabb be fog érni.

Arrról, hogy hogyan használjuk, miért egészséges és mi a története, cikkünkben olvashattok >>>

Avokádókrémek >>>

Guacamole receptek >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!