Gazdaság

2007.09.07. 15:00

Balázs: Rákosista időket idéz az állam

Szüret munkaügyi felügyelőkkel - ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatótt Balázs József, a FIDESZ megyei elnöke.

HEOL

A legsötétebb Rákosi-időket juttatja az ember eszébe, hogy az állam ellenőröket küld az őstermelők, az egyszerű emberek nyakára, s keményen megbírságolja őket, csak azért, mert segítségképp, kalákában szüretelnek fejtette ki- véleményét Balázs József.

A munkaügyi felügyelőség gyakorlata szerint ugyanis kizárólag az egyenesági rokonokat fogadják el segítőknek az ellenőrök, mindenki másnak - akár egy keresztszülőnek is - alkalmi munkavállalói könyvet kellene kiváltania ahhoz, hogy segíthessen a betakarításban. a HEOL.hu kérdésére Balázs elmondta, az sem megoldás, ha bebizonyítják, hogy nem pénzért dolgoznak, csak mondjuk egy tányér gulyásért. Merthogy azt meg 44 százalékos járulék terheli, mint természetbeni juttatást.

A FIDESz elnöke, egyben Nagyréde polgármestere a szabályozás megváltoztatását sürgette, olyan jogszabályt kívánva, ami figyelembe veszi a kialakult hagyományokat, és nem ró " a padlássöpréseknél is szörnyűbb fenyegetettséget az egyszerű emberekre", s nem jelent indokolatlan adminisztrációs terheket sem a gazdáknak, sem segítőiknek.

[caption id="" align="alignleft" width="292"] Ennyire gondos gazda az állam - Balázs József fotókkal illusztrálta állítását
[/caption]

Másik témaként a Földért Életjáradékot programban állami tulajdonba került földekről szólt az elnök, itt nem a túlbuzgó állami szerepvállalást, sokkal inkább a trehányságot kérte számon. Mint mondta: katasztrofális állapotban vannak az állami kézbe került szőlőöltetvények, ezért levelet ír - immár sokadszor - a miniszternek, sürgetve a földek megfelelő hasznosítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!