Gazdaság

2007.09.27. 15:52

Európai konferencia a falusi turizmusról

Eger ad otthont az Európai Falusi Turizmus Konferenciának, melyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg, s először Magyarországon. A három napos rendezvényen részt vesz az EuroGites huszonhét tagországa, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) tizenkilenc megyei szervezete is.

T. B.

A szerdai nyitónapon a magyar megyék mutatták be ételeiket a Líceumban, s környékbeli fellépők tették színesebbé a programot. Csütörtökön a falusi turizmus fejlődési irányát, valamint a szabadidő eltöltésének lehetőségét vitatták meg a résztvevők, a mai napon pedig szervezési, hatékonysági kérdésekről, valamint az ökoturizmushoz való kapcsolatról folytatnak megbeszéléseket.

Az esemény végén egy záródokumentumot fogadnak el, melyben lefektetik azokat a stratégiai terveket, melyek segítik az egyes országok saját turizmusának fejlődését. Dr. Csizmadia László, a FATOSZ elnöke, a nemzetközi szövetség alelnöke elmondta, összefogásra, a marketing erősítésére és oktatásra van szükség. Ehhez nagy segítséget nyújthat majd az uniós pénzek szétosztása. Kiemelte, fontos, hogy a kisemberek számára is elérhetőek legyenek a pályázatok, ne rekedjenek meg felső és középszinten a források.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!