Gazdaság

2007.09.19. 15:20

Külföldi befektetőket szeretnének Heves Megyébe csábítani

Szeptember 24-én indul megyénkből egy politikusokból és gazdasági szakemberekből álló delegáció Berlinbe. Egert Habis László polgármester, Heves megyét Merczel József, a megyei közgyűlés alelnöke és Szucsik István, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Kht. irodavezetője képviseli majd. A német fővárosban található magyar nagykövetségen háromnapos program keretében mutatkozik be Észak-Magyarország.

Lovász Anikó

A konferenciát az ITDH, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. kezdeményezte és szervezte meg. A cél a régió természeti és gazdasági adottságainak bemutatása a lehetséges befektetőknek. Megyénk az olyan húzóágazatokat fogja kiemelni, mint az enegria- és elektronikai ipar, az egri turizmus és természetesen a szőlő- és bortermelés. Ez utóbbiba szó szerint is belekóstolhatnak a vendégek, mivel a Gál Tibor Pincészet közreműködésével egy kis borkóstolót is rendeznek számukra. A külföldi meghívottak a helyi képzési struktúráról, a megyei tudásközpontokról, a banki környezetről, az üzleti infrastruktúráról és a szolgáltatói háttérről is bőséges tájékoztatást kaphatnak és a lehetőség nyílik a konkrét ajánlatok megtárgyalására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!