Gazdaság

2008.04.28. 14:12

Gyöngyösön készült és az Országházba kerül az ország legjobb pálinkája

A gyöngyösi Balázs Gábor birsalma pálinkája lett az ország legjobb bérfőzetett pálinkája a nemrégiben Gyulán megrendezett Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen.

J. M.

A Champion-díjas pálinka íz-aroma összhangja, valamint gyümölcsössége miatt nyerte el a zsűri tetszését. A nyertes szerint a győztes pálinkának egy hibája van, hogy kevés van belőle, de éppen azért, mert törvénytisztelő ember.

– Még soha semmilyen pálinkaversenyen nem vettem részt, a véletlen műve, hogy beneveztem. Győzelemre egyáltalán nem számítottam, csupán szerettem volna megmérettetni magam – mondta Balázs Gábor, aki úgy véli, a főzési technika mellett a cefre minősége a legfontosabb, hogy jó pálinka készülhessen. A Champion-díjas nedűt nagy becsben tartják majd: a birsalma pálinkából bizonyos mennyiséget egy évig az Országházban őriznek majd, végül a flaskával átkerül a Nemzeti Múzeumba. Balázs Gábor azt tervezi, birsalma pálinkáját még megméretteti az idei országos versenyeken, és jövőre is igyekszik hasonlóan jó minőségű pálinkát készíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!