Gazdaság

2008.04.28. 14:12

Gyöngyösön készült és az Országházba kerül az ország legjobb pálinkája

A gyöngyösi Balázs Gábor birsalma pálinkája lett az ország legjobb bérfőzetett pálinkája a nemrégiben Gyulán megrendezett Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen.

J. M.

A Champion-díjas pálinka íz-aroma összhangja, valamint gyümölcsössége miatt nyerte el a zsűri tetszését. A nyertes szerint a győztes pálinkának egy hibája van, hogy kevés van belőle, de éppen azért, mert törvénytisztelő ember.

– Még soha semmilyen pálinkaversenyen nem vettem részt, a véletlen műve, hogy beneveztem. Győzelemre egyáltalán nem számítottam, csupán szerettem volna megmérettetni magam – mondta Balázs Gábor, aki úgy véli, a főzési technika mellett a cefre minősége a legfontosabb, hogy jó pálinka készülhessen. A Champion-díjas nedűt nagy becsben tartják majd: a birsalma pálinkából bizonyos mennyiséget egy évig az Országházban őriznek majd, végül a flaskával átkerül a Nemzeti Múzeumba. Balázs Gábor azt tervezi, birsalma pálinkáját még megméretteti az idei országos versenyeken, és jövőre is igyekszik hasonlóan jó minőségű pálinkát készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!