Gazdaság

2010.01.28. 06:24

„Dőlt” a pályázati pénz Dél-Hevesbe a képviselő szerint

Soha ilyen sok pályázati pénz nem érkezett még a térségbe, mint ebben a négy évben - jelentette ki cikluszáró értékelésében a dél-hevesi térség országgyűlési képviselője, Godó Lajos.

HEOL

Godó Lajos meglátása szerint ez annak tükrében  jelentős, hogy az első önkormányzati ciklusban a nagyüzemek megszűnése szinte  katasztrófa közeli állapotot eredményezett a térségben.  A pályázati hajlandóságnak, az igények és a meghirdetett pályázatok  összehangolásának köszönhetően jelentős összegek érkeztek a térségbe.

Utakra  3,6 milliárd, oktatási intézményekre 2 milliárd, foglalkoztatás elősegítésére 2  milliárd forint állt rendelkezésre. A leghátrányosabb helyzetű települések 2,7  milliárdhoz jutottak, a Tisza-tó 6,3 milliárddal gyarapodhatott. A honatya megemlítette: a közeljövőben a házi betegápolás munkaviszony  keretében is végezhető lesz, ha a hozzátartozóját gondozó személy négy órában  vállalja egy másik rászoruló ellátását is.

A négyórás bért és ennek terheit az  állam vállalja. Később egy továbbképzés keretében ennek a foglalkoztatási  formának a szakmai feltételeit is meg kívánják teremteni. Ugyancsak most  indulnak a szociális szövetkezések, melyek a kistermelők piacra jutását segítik  elő - említette Godó Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!