kékszalag

2020.07.14. 13:50

Litkey: a versenyrutin megszerzésére most nem volt lehetőség

A 13 elsőséggel rekorder Litkey Farkas célja idén is a győzelem a Kékszalag vitorlásversenyen.

Balatonfüred, 2017. július 6. Az elsõ helyen végzett, Litkey Farkas vezette Festipay katamarán a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny céljában Balatonfüreden 2017. július 6-án. Az eredmény ugyanakkor még nem tekinthetõ véglegesnek, mivel az Opel Fifty-Fifty fedélzetén kihelyeztek egy óvást jelzõ lobogót. MTI Fotó: Szántó Áron

Forrás: MTI

Fotó: Szántó Áron

Az 54 éves sportember a keddi sajtótájékoztatón elmondta,

két 19 éves fiatalt épített a csapatába, Zentai Benedeket és az általa a legtehetségesebb magyar vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt.

Litkey szerint a felkészülés a koronavírus-járvány miatt ezúttal különbözött a megszokottól, mivel általában sok versenyen vesz részt tavasszal, ez azonban most elmaradt. Úgy vélte, technikailag nagyon jól felkészültek, a versenyrutin megszerzésére viszont ezúttal nem volt lehetőség, ahogy a riválisoknak sem.

„A Kékszalag elképzelhetetlen Litkey Farkas nélkül, Litkey pedig elképzelhetetlen a Kulcs-Soft nélkül”

- vonta meg az elmúlt ötéves szponzorációs ciklus mérlegét Szabó Ervin, a vállalat vezérigazgatója.

A cégvezető bejelentette, hogy az idei, 52. Kékszalagon minden résztvevő hajó után 10 ezer forinttal támogatják a magyar vitorlás utánpótlást. A pályázatot a tókerülő verseny után írják ki, és a jelentkezők közül Litkey Farkas segítségével választják ki a támogatásra érdemeseket.

Litkey az együttműködésről elmondta, eredményes öt évet tudhatnak maguk mögött, amelynek során kétszer sikerült győztesen célba érnie csapatával a Balatonon.

A mezőny július 30-án 9 órakor rajtol majd Balatonfüredről, a díjkiosztót pedig augusztus 1-jén 18 órától tartják.

Borítókép: Az első helyen végzett, Litkey Farkas vezette Festipay katamarán a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny céljában Balatonfüreden 2017. július 6-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában