örök hűség

2020.11.26. 14:25

Megszakad a szív, drámai vallomást tett Benkő László özvegye

Zsuzsa asszony az utolsó pillanatig támogatta az Omega billentyűsét.

Fotó: MATE BALOGH

Benkő László halála az egész országot megrázta, bár köztudott volt, hogy súlyos beteg, a zenésztársadalom és a rajongók egy emberként szorítottak neki – írja a Ripost.

A legendás billentyűs gyakran mondogatta, hogy addig él, amíg az Omega koncertezhet. A járványhelyzet miatt március óta nem voltak fellépései az együttesnek...

Ahogy a jóban, úgy a betegségben is Benkő mellett volt imádott felesége Zsuzsa, aki a Story-nak mesélt a nehéz időszakról.

„Az elmúlt években sok zenész, sok barátunk lett rákos, sokan meg is haltak már közülük, de az emberben önző módon működik a túlélési ösztön, mindig azt gondoltuk, hogy velünk ez nem történhet meg. És megtörtént! – kezdi a gyászoló özvegy.

„Ekkor kell nagyon okosnak lenni, kitalálni azt, hogy ezentúl hogyan tovább...

Én ennyi idő után is éppúgy szeretem, mint amikor megismertem.

És ha valaki szereti a másikat, a legjobbat akarja neki. Amikor kiderült Laci betegsége, tudtam, neki az a legjobb, ha dolgozik, ha koncertezik, ha járja az országot, a világot. Szó nélkül elengedtem, soha egy percig nem tartottam vissza.

Fotó: Origo

Azt, hogy két fellépés között, a négy fal között mit élt meg Laci otthon, milyen pokoli fájdalmai voltak, senki nem tudta, csak mi a családja. És azt se tudta senki, még Laci sem, hányszor sírtam miatta, kértem a jó istent, segítse őt meggyógyulni, engedje, hogy élhessen, engedje vissza a színpadra” – mondta megtörten Zsuzsa asszony.

„Nem érezte jól magát, besétált a kórházba, hogy vajon mi lehet az oka, jöttek a vizsgálatok, a különös, érthetetlen lelet a daganatos áttétről. Az orvos bent tartotta, majd rá egy hétre, szívében békével, örökre elaludt”

- fogalmazott az özvegy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!