Járvány

2021.06.03. 15:38

Húszmillió dollárt költött Covid-megelőzésre a Mol-csoport

A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik koronavírus-hullám végéig a Mol-csoport több mint 20 millió dollárt költött a járvány elleni védekezésre – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A cég több mint 8 millió maszkot, 14 millió kesztyűt, 170 ezer liter fertőtlenítőszert és közel 300 ezer tesztet adott a Covid-elleni védekezéshez a munkatársaknak, ahol lehetett védőoltást is felajánlott számukra.

Közölték azt is, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a csoport több mint 5 millió dollárt adományozott a világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi támogatásokra.

Ebből Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatták az egészségügyi válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken. A Mol Románia 1,3 millió, a Mol-csoport horvát tagja mintegy 500 ezer, a Slovnaft több mint 540 ezer dollárt fordított adományokra, de Szerbiában és Csehországban is juttattak erre a célra. Pakisztánban segítették egy karanténközpont létrehozását, és a működési területén élő helyi közösségek ellátását egyéni védőfelszerelésekkel.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató korábban azt mondta: a világjárvány és a gazdasági válság példátlan kihívások elé állította a vállalatcsoportot, de a Mol kezelte a helyzetet, és megerősödve zárta a 2021-es évet.

Az éves jelentés szerint a csoport 2020. évi újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forintra (2,05 milliárd dollár) csökkent 2020-ban, az idén 2,3 milliárd dollárra számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában