Rezsi

2024.05.17. 15:40

Áprilisban is a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a villamos energiát és földgázt

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a közösségi oldalán tett közzé egy összehasonlító grafikont.

MW

Áprilisban is a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrii Spy_k

Idén áprilisban is - a rezsicsökkentésnek köszönhetően - a magyar családok kapták Európában a legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken a közösségi oldalán.

Németh Szilárd a bejegyzéshez a finn VaasaETT által végzett összehasonlító grafikont csatolta. A cég az elemzést az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) megbízására végzi el minden hónapban.

Az összehasonlítás a végfelhasználói árakon alapul, amit a fogyasztók kifizetnek, és az tartalmazza a rendszerhasználati díjat is - hangsúlyozta Németh Szilárd.

"Csak a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői akarják és tudják megvédeni a rezsicsökkentést. Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első!" - írta a bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában