Időjárás

2021.12.09. 06:07

Csütörtökön is borult lesz az ég

Esőre, ónos esőre, havazásra is számítani lehet.

Keleten is megnövekszik a felhőzet, így általában borult lesz az ég, csak estétől nyugaton lehet némi szakadozás. Sokfelé, de a keleti megyékben csak estétől várható csapadék. A Dunántúl északnyugati részein tartós, kiadós havazásra, kissé délebbre vegyes halmazállapotú csapadékra, míg a délkeleti, keleti részeken döntően esőre kell számítani. Reggel, kora délelőtt többfelé átmeneti jelleggel ónos eső is eshet. 

Napközben a Dunántúlon egyre többfelé vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. Délutántól a Tiszántúlon délire fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +8 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hidegebb. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!