Csak néhány órát élhettek

2022.02.18. 12:16

Kegyetlen anyák: két újszülött holttestét találták meg Magyarországon a napokban

Néhány napja Kaposhomokon, tegnap Csemőn halt meg egy újszülött kisfiú azért, mert az anyukája magára hagyta.

Egy kaposhomoki nő egy hétvégi házban szülte meg a kisfiát, akivel nem törődött és nem kért segítséget senkitől. A csecsemő meghalt.

A 32 éves anya február 10-én, hajnalban egy kaposhomoki hétvégi házban szülte meg a kisfiát. Terhessége közben orvos nem látta, ellátást nem kért és nem vett részt felkészítő gondozásban.

A szülés után nem foglalkozott a csecsemővel, amibe az újszülött belehalt. A mentőket a rokonok hívták ki órákkal később, de a csecsemő életét már nem lehetett megmenteni. 

A rendőrség emberölés miatt hallgatta ki a gyerek anyját.

A másik tragédia Csemőn történt. Ahol egy háromgyerekes anya hagyta magára a szülés után az újszülött gyerekét. 

Elsőként mentők érkeztek február 16-án kora hajnalban egy csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves háromgyerekes nőt - írja a police.hu. A nagymama látott neki a vér feltakarításának, amelyből a ház melletti fészerben is talált. Ott szembesült a látvánnyal,

 

egy lavór alatt megtalált a a halott kisbabát.

Értesítették a rendőrséget, akik kikérdezték a családtagokat és a szomszédokat is. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, a 27 éves nő nem elvetélt, hanem szült.

A nyomozók a kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét, hogy tovább hazudozzon, és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban szülte meg otthonában.

 

A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyereket.

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította,

 

A kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be. 

Az anya ellen gyilkosság megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

 

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában