magyar világhír

2019.03.23. 07:07

Rómában nyílik kiállítás Korniss Péter fotóiból

A fotográfus életművének négy szakaszát áttekintő kiállítás Változás címmel, április 10-én nyílik meg a római Museo di Roma in Trasteverében.

Budapest, 2017. szeptember 28. Korniss Péter Kossuth-díjas fotómûvész a Folyamatos emlékezet címû fotókiállításán a Magyar Nemzeti Galériában 2017. szeptember 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Korniss Péter a kortárs magyar fotográfia egyik meghatározó alkotója, akinek a neve az olasz közönség számára sem ismeretlen, hiszen 2018 tavaszán a budapesti Várfok Galéria mások mellett Korniss műveit is bemutatta a milánói Mia Photo Fair nemzetközi fotóvásáron – közölte a Római Magyar Akadémia.

A Museo di Roma in Trastevere, a Római Magyar Akadémia és a Várfok Galéria együttműködésével megvalósuló, négy szekcióból álló kiállítás azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek Korniss Péter életművének legfontosabb szellemi ívét adják.

A Várfok Galéria művészeti vezetője, Kovács Krisztina által megrendezett

tárlat több mint fél évszázadot fog át az erdélyi Szék falu első táncházas képeitől (1967) az Erdélyi asszonyok Budapesten című fotósorozatig (2014-17),

a látogató elé tárva a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Korniss Péter figyelmének középpontjába a hagyományos paraszti kultúrától elindulva fokozatosan a globalizáció visszafordíthatatlan jelei kerültek, amelyek hatással voltak a vidéki falusi közösség kultúrájára és családi életére is – áll a Római Magyar Akadémia közleményében.

A Változás című kiállítás április 10-től június 2-ig lesz látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!