Mozgókép

2019.10.29. 16:21

Pálfi György lesz a Denveri Filmfesztivál díszvendége

A filmrendező Hukkle, Szabadesés és Az Úr hangja című alkotását is vetítik majd az amerikai városban.

Budapest, 2016. november 29. Pálfi György filmrendezõ Az Úr hangja címû filmjének forgatásán a budapesti Intercontinental hotel báltermében 2016. november 29-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

Pálfi György filmrendező a Hukkle, a Szabadesés és Az Úr hangja című alkotásával lesz a szerdán kezdődő 42. Denveri Filmfesztivál díszvendége

közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden.

A 2002-ben készült Hukkle című magyar filmet 17 év után vetítik ismét Denverben. Pálfi György első mozifilmjéért sok-sok elismerést nyert világszerte, köztük az Európai Filmakadémia legjobb elsőfilmnek járó Fassbinder-díját. A Karlovy Vary filmfesztiválon a legjobb rendező díjával jutalmazott Szabadesés (2014) is újra műsoron lesz Denverben. Az egymás alatt lévő hét lakásban játszódó történeteket bemutató film különlegessége, hogy mindössze fél év alatt készült el a dél-koreai Jeonju Digital Project finanszírozásával.

A denveri fesztivál szervezői által „nyers tehetségű és merész eredetiségű” alkotóként jellemzett Pálfi György legutóbbi mozifilmje, a Filmalap támogatásával magyar-kanadai koprodukcióban készült Az Úr hangját ezúttal vetítik először Denverben.

Pálfi egy napjainkban játszódó családi krimi keretei közé adaptálta Stanislaw Lem azonos című sci-fi regényének gondolatvilágát.

Pálfi György jelenleg a Filmalap támogatásával, Pusztai Ferenc producerrel és Miskolczi Péter társproducerrel a Sömmi gyártás előkészítésén dolgozik, mely Cserna-Szabó András betyárregényének mozifilm feldolgozása lesz.

Borítókép: Pálfi György filmrendező Az Úr hangja című filmjének forgatásán a budapesti Intercontinental hotel báltermében 2016. november 29-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!