országos koncertsorozat

2020.01.15. 20:20

Tizenhét állomásos turnéra indult Boros Misi

A tehetségkutatóból ismert zongorista műsora 17 városban hangzik el a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében.

Budapest, 2015. május 5. Boros Misi, a közmédia komolyzenei tehetségkutató mûsora, a Virtuózok 6-13 éves korcsoportjának gyõztese zongorázik a produkció és a Várkert Bazár, mint befogadó helyszín együttmûködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a fõvárosi Várkert Bazárban 2015. május 5-én. A háttérben L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, a Virtuózok zsûritagja és Peller Marianna, a Virtuózok producere (b-j). MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Boros Misi februárban Kaposváron és Szegeden lép fel – mondta el Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a koncertsorozat szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A turné az ajkai és martfűi koncertekkel kezdődött, ezt követően Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett és Budapesten hallhatja a közönség a műsort.

A koncerteken Liszt, Chopin, Schubert és Debussy művei szólalnak meg.

Szamosi Szabolcs kiemelte, hogy a Filharmónia Magyarország számára a tehetséggondozás mindig fontos volt és lesz a jövőben is.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója felidézte:

Boros Misivel két évvel ezelőtt kezdett el szakmailag foglalkozni Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, akinek az volt a véleménye, hogy ebben az időszakban nem szabad a fellépésekre koncentrálni, hanem repertoárt kell építeni.

Beigazolódott, hogy amit a tanárok javasolnak, meg kell fogadni – mutatott rá Peller Mariann, hozzátéve: most már ismét lehet előre haladni, s ez a magyarországi turné a fiatal zongorista zenei életének egyik legszebb szakasza lehet.

Bogányi Gergely zongoraművész, Boros Misi mentora elmondta: a repertoárt úgy állították össze, hogy segítse a fejlődést, hiszen nagyon fontosnak tartja a széleskörű látásmódot.

„Boros Misi arra törekszik, hogy minél több típusú értékes zenét játsszon, ismerjen”

- hangsúlyozta, kiemelve:

a fiú minden szempontból alkalmas arra, hogy világklasszis legyen, csodagyerekből csodafelnőtté váljon.

„A szólókoncertek három egységből állnak majd, az egyikben Liszt Ferenc művei, a másodikban Chopin, a harmadikban Schubert és Debussy művei szólalnak meg” – mondta el az idén 17 éves Boros Misi.

A turné állomásairól a www.filharmonia.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában