Oroszok nélkül

2023.01.24. 13:44

Jó programot várnak a magyaroktól a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon

Az orosz versenyzők kitiltása miatt minden számban új bajnokot avatnak a szerdától vasárnapig tartó espoói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, melyen mind a négy szakágban lesz magyar induló.

Mariia Ignateva és Szemko Danijil Leonyidovics a jégtánc ritmustáncát mutatja be a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon 2022. január 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Toms Kalnins

Vardanjan Gurgen ágazati sportigazgató az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy minden magyar résztvevőtől elvárás a kűrbe jutás a finnországi városban, de párosban és jégtáncban a tízbe kerülés a cél, míg egyéniben két jó teljesítménnyel a 12-18. hely lehet a realitás.

Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics jégtáncos duó nem számít újoncnak a kontinensviadalon, egy éve a 18. helyen végzett. A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros viszont ebben a felállásban most debütál világversenyen.

"Nem a minőségjavítás okozta a partnerváltást. Pavlova tavaly még Nagy Balázzsal lett 11. az Eb-n, de utóbbi egyéves szünetet tart, ezért Pavlovának új párt kellett keresni" - mondta Vardanjan Gurgen a párosról, amely a kevés, szám szerint 13 induló miatt mindenképpen jégre léphet a szabadkorcsolyázás során is.

Egyéniben a férfiaknál Vlasenko Alekszandr, a nőknél pedig Láng Júlia szerepel majd. Mindketten először indulnak Eb-n, de vb-n már mindketten részt vettek. Előbbi tavaly 29. helyen végzett, utóbbi pedig 2021-ben 30., míg 2022-ben 31. helyen zárt, azaz nemzetközi rutinjuk már van.

"Képesek jó programra" - összegzett Vardanjan Gurgen.

Egyéniben a legjobb 24, míg jégtáncban a legjobb 20 szerepelhet a kűrben.

Az idei kontinensviadalon, melyen az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak az oroszok és a fehéroroszok, 36 nemzet 132 versenyzője lép jégre: 29 férfi, 31 női korcsolyázó mellett 13 páros és 23 jégtánckettős méri össze a tudását.

A szerdától vasárnapig tartó espoói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság programja a magyar indulókkal:

szerda:
páros rövidprogram (Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei) 12.15
férfi rövidprogram (Vlasenko Aleksandr) 16.35
csütörtök:
női rövidprogram (Láng Júlia) 12.15
páros kűr (Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei?) 18.25
péntek:
jégtánc ritmustánc (Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics) 12.15
férfi kűr (Vlasenko Aleksandr?) 17.00
szombat:
női kűr (Láng Júlia?) 12.00
jégtánc kűr (Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics?) 17.30
vasárnap:
gála 14.30

A címvédők:
férfiak: Mark Kondratyjuk (orosz)
nők: Kamila Valijeva (orosz)
páros: Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (orosz)
jégtánc: Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában