Hiba

2022.11.22. 15:42

Leállt a termelés a Mátrai Erőműben

Hétfő déltől javítási munkálatok miatt szünetel a termelés a Mátrai Erőműben.

HEOL

A Mátrai Erőmű

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A folyamatosan működő blokkokban alkatrész-meghibásodások következtek be, amelyek elhárítása folyamatban van. A tervek szerint a blokkok szerdától fokozatosan állnak újra üzembe – tájékoztatott a  MVM Mátra Energia Zrt. holnapján.

Kiemelték, ezek a karbantartási munkák normális üzemi események az erőmű folyamatos működése következtében, melynek lehető legrövidebb időn belül történő helyreállítására az MVM Mátra Energia Zrt. kiemelt figyelmet fordít.
Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is beszámolt a jelenségről a Facebook-oldalán.

– A szakemberek már végzik az erőművi blokkok javítási munkáit, hamarosan rendben újraindul a termelés: ezt fontos kiemelni, mielőtt a főállású hangulatkeltők erre a hírre is rárepülnének. Az ipari park fogyasztóinak áram- és hőellátása a javítások ideje alatt is zavartalan. A Mátrai Erőmű stratégiai jelentőségű: energiatermelését hazai alapanyag táplálja, biztonságos működését pedig tapasztalt szakemberek tudása garantálja – fogalmazott.

Az erőmű legutóbb szeptember végén állt le egy kis időre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!